Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΠροετοιμασία Συμβουλές για να μείνετε έγκυος

Συμβουλές για να μείνετε έγκυος

από kmir

Συμβουλές για να μείνετε έγκυοςΌταν το ζευγάρι αποφασίσει ότι θα ήθελε να αποκτήσει παιδί, καλό είναι να παρθούν ορισµένα µέτρα.

 

Παναγιώτης Ν.Ξηρομερίτης Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Καταρχήν, η γυναίκα θα πρέπει να σταµατήσει την ορµονική αντισύλληψη (αντισυλληπτικό χάπι,δακτύλιος). Ο κύκλος επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα µέσα στους επόµενους µήνες. Το ίδιο συµβαίνει κι όταν αφαιρείται το ενδοµήτριο σπιράλ.Καλό θα ήταν ηµελλοντικήµητέρα να διακόψει το κάπνισµα εάν καπνίζει και να αποφεύγει τη λήψη άλλων τοξικών ουσιών. Όσον αφορά το αλκοόλ, δύο µέχρι τρία ποτήρια την εβδοµάδα, κυρίως κρασιού, είναι το ανώτερο επιτρεπτό όριο.

Σε περίπτωση που η γυναικά πάσχει από χρόνια ασθένεια (υπέρταση, ζαχαρώδη διαβήτη, υποθυρεοειδισµό, νεφρική ανεπάρκεια, κ. ά.) ή υποβάλλεται σε φαρµακευτική αγωγή (αντι-επιληπτικά, αντι-καταθλιπτικά, ορµονική υποκατάσταση θυρεοειδούς, ινσουλίνη, θεραπεία κατά της ακµής), θα πρέπει να ενηµερώσει τον ιατρό της για την επιθυµία της να µείνει έγκυος, ούτως ώστε να πληροφορηθεί για τις τυχόν επιπλοκές πουµπορεί να προκύψουν, και επίσης να αναπροσαρµοστεί η θεραπεία της.

Εάν η γυναίκα έχει περιττά κιλά, θα πρέπει να προσπαθήσει να αδυνατίσει πρινµείνει έγκυος µε άσκηση και διατροφή. Η εγκυµοσύνη ως γνωστόν, συνδέεταιµε λήψη κιλών, και η πιθανότητα για επιπλοκές (αρτηριακή υπέρταση, διαβήτης) κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης αυξάνεται πολύ στις υπέρβαρες εγκυµονούσες.

Τέλος, επειδή έχει αναφερθεί σε µελέτες, ότι η λήψη της βιταµίνης φυλλικού οξέως πρίν τη σύλληψη µειώνει την πιθανότητα ανωµαλιών της σπονδυλικής στήλης και του νωτιαίου µυελού, συνιστάται η καθηµερινή λήψη φυλλικού οξέως (4mg) από τη γυναίκα για όλο το διάστηµα που προσπαθεί ναµείνει έγκυος.

Πηγή: www.scribd.com

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies