Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Συμβουλές για οργανωμένη ντουλάπα!

Συμβουλές για οργανωμένη ντουλάπα!

από kmir

images-assets-sections-eimai-gynaika-eleftheros xronos-arwma ntoulapa-205x300Στην αλλαγή της σεζόν η ντουλάπα μας χρειάζεται μια αναδιοργάνωση.

Πρώτα απ’όλα, αν θέλουμε μια τακτοποιημένη ντουλάπα, πρέπει να μάθουμε να πετάμε. Να πετάμε παλιά πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε, χαλασμένα αντικείμενα που λέμε ότι θα φτιάξουμε αλλά που δεν έχουμε φτιάξει τα τελευταία 15 χρόνια, παλιά ρούχα που έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας ότι θα αδυνατίσουμε και θα ξαναβάλουμε αλλά που ούτε και αυτό έχει συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Χωρίζουμε τα πράγματα μας σε τρεις στοίβες: Κρατάω, Δωρίζω, Πετάω, και με τα δόντια σφιγμένα ξεκαθαρίζουμε την ντουλάπα μας.

Χωρίζουμε τα ρούχα ανάλογα με το είδος ή το χρώμα.

Τοποθετούμε τα ρούχα που φοράμε συχνότερα στα ράφια που είναι στο ύψος μας, ενώ στα ψηλότερα σημεία τοποθετούμε όσα δεν χρησιμοποιούμε συχνά.

Χρησιμοποιούμε τα διάφορα αξεσουάρ ντουλάπας. Οι υφασμάτινες θήκες που μπορούμε να κρεμάσουμε είτε από τη δοκό της ντουλάπας, είτε στην πόρτα μας προσφέρουν μία ανάσα ζωής αφού εκεί μπορούμε να τοποθετήσουμε πολλά πράγματα που αλλιώς πιάνουν πολύτιμο χώρο στα ράφια και τα ντουλάπια μας.

Επιλέγουμε τις σωστές μεθόδους αποθήκευσης. Τα κουτιά που εφαρμόζουν ακριβώς σε κάθε ράφι είναι ιδανικά για να εκμεταλλευτούμε ολόκληρο το διαθέσιμο χώρο. Τα μικρά αντικείμενα που περισσεύουν τα βάζουμε σε κουτιά για να μην τα βρίσκουμε πεταμένα παντού.

Εγκαθιστούμε διαχωριστικά. Αν η απόσταση μεταξύ των ραφιών είναι πολύ μεγάλη, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη ένα ράφι στη μέση. Επίσης προσθέτοντας διαχωριστικά κατά πλάτος φτιάχνουμε εύκολα ομοιόμορφες στοίβες

Διαλέγουμε ομοιόμορφες κρεμάστρες, κάνουν τη ντουλάπα να φαίνεται πολύ πιο ταχτοποιημένη. Προτιμάμε τις λεπτές πλαστικές κρεμάστρες που πιάνουν λιγότερο χώρο οπότε περισσότερα ρούχα χωράνε στη ντουλάπα. Οι ξύλινες είναι ιδανικές για τα σακάκια και οι υφασμάτινες για τα ευαίσθητα υφάσματα. Πετάμε τις συρμάτινες που είναι άσχημες και καταστρέφουν τα ρούχα.

Τα διάφανα πλαστικά κουτιά προσφέρουν μια εξαιρετικά εύχρηστη λύση. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση παπουτσιών. Το πλεονέκτημά τους; Προσφέρουν ομοιόμορφη τακτοποίηση και μπορούμε να δούμε τι περιέχουν σε σχέση με τα χάρτινα κουτιά παπουτσιών. Εκτός αυτού μπορούμε να αποθηκεύσουμε μαντίλια, κάλτσες, κασκόλ και κάθε είδος μικρορουχισμού ή μικροαντικείμενα.

Αν θέλουμε χάρτινα κουτιά, προτιμάμε αυτά που παίρνουν ετικέτες για να μπορούμε να θυμόμαστε εύκολα το περιεχόμενό τους.

Οι ντουλάπες μας συνήθως είναι πολύ σκοτεινές. Μία ράγα από λαμπτήρες φθορίωσης που ενεργοποιείται με την κίνησης θα μας προσφέρει το επιθυμητό φως, ώστε να εκμεταλλευτούμε και την τελευταία σκοτεινή σπιθαμή.

Ας βάλουμε λίγο χρώμα. Όταν οι αποθηκευτικοί μας χώροι έχουν χρώμα, τείνουμε να τους κρατάμε πιο νοικοκυρεμένους.

Γι΄αυτό ας μην φοβηθούμε να πειραματιστούμε ακόμη και με τις πιο απίθανες αποχρώσεις!

Και για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα μας δεν ξεχνάμε να τοποθετήσουμε ανάμεσα τους αρωματικά πουγκιά που φτιάχνουμε μόνες μας!!!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies