Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Συγκεκριμένα βακτήρια ευθύνονται για τον πρόωρο τοκετό!

Συγκεκριμένα βακτήρια ευθύνονται για τον πρόωρο τοκετό!

από kmir

MwroMousikiΜια σημαντική αιτία του πρόωρου τοκετού, προκαλώντας την έναρξη της διαδικασίας του τοκετού, μπορεί να είναι ορισμένα ειδικά βακτήρια, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλεγχο και πιθανή θεραπεία για τις γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο πρόωρου τοκετού, καθώς τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό PLoS ONE, αναφέρουν ότι ορισμένα βακτήρια μπορεί να οδηγήσουν σε λέπτυνση των μεμβρανών γύρω από το μωρό, προκαλώντας τη ρήξη τους.

Η πρώιμη αυτή ρήξη των μεμβρανών προκαλεί σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των πρόωρων γεννήσεων, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι μεμβράνες που συνθέτουν το σάκο που κρατά το μωρό συνήθως σπάζουν κατά την έναρξη του τοκετού, αλλά όπως αναφέρει στο BCC, η Amy Murtha, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Duke, «αν σκεφτούμε ότι ορισμένα βακτήρια συνδέονται με πρόωρη ρήξη των μεμβρανών, τότε μπορούμε να κάνουμε εργαστηριακούς ελέγχους για να τα εντοπίσουμε από νωρίς στην εγκυμονούσα».

Εάν τα νερά μιας μητέρας σπάσουν πριν το μωρό να έχει «ωριμάσει», πριν από την έναρξη των συσπάσεων, ενδεχομένως, αλλά όχι πάντα, αυτό να σημάνει την αρχή του πρόωρου τοκετού.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Duke, έχουν βρει μεγάλο αριθμό βακτηρίων στην περιοχή της ρήξης των μεμβρανών, που συνδέονται με την αραίωσή τους.

Αν τα βακτήρια αυτά είναι η αιτία παρά η συνέπεια της πρόωρης ρήξης της μεμβράνης, τότε μπορεί να είναι δυνατή η ανάπτυξη νέων θεραπειών ή ακόμα και του εντοπισμού του κινδύνου για ορισμένες γυναίκες.

Η συγγραφέας της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Duke, Amy Murtha, επεσήμανε πάντως ότι μπορεί η έρευνα της ομάδας της να απέχει από την πρόληψη του πρόωρου τοκετού στην πράξη, αλλά δίνει ευκαιρίες για να διερευνηθούν οι δυνατότητες για στοχευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, που λείπουν από τη μαιευτική.

www.clickatlife.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies