Αρχική Παιδί 2-6Φροντίδα Σε πόσους βαθμούς πλένουμε τα εσώρουχα;

Σε πόσους βαθμούς πλένουμε τα εσώρουχα;

από kmir

BabyBoy-clothesΤα εσώρουχα φέρουν το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο από οτιδήποτε άλλο τοποθετούμε στο πλυντήριο.

Έτσι πρέπει να εξασφαλίσουμε, ότι με το πλύσιμο εξουδετερώνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό μικροοργανισμών.

Σε ποια θερμοκρασία θα πρέπει να πλένουμε τα εσώρουχα και τι άλλο θα πρέπει να προσέξουμε ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους;

Σαν να μην έφταναν τα μικρόβια που κουβαλούν τα ίδια τα εσώρουχά μας, οι ειδικοί τονίζουν ότι παραμένουν μικρόβια και μέσα στο ίδιο το πλυντήριο μετά την πλύση κι έτσι δεν εξασφαλίζουμε πάντα ότι ρούχα, εσώρουχα και κλινοσκεπάσματα είναι όσο καθαρά όσο πρέπει.

Όπως είναι φυσικό, τα εσώρουχα είναι αυτά που κάνουν τη μεγαλύτερη… ζημιά, λόγω των υπολειμμάτων κοπράνων με τα οποία έρχονται σε επαφή αλλά και των πολλών διαφορετικών τύπων βακτηρίων που κουβαλούν.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Charles Gerba από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, έχει πραγματοποιήσει εκτενές ερευνητικό έργο σχετικά με το μικροβιακό φορτίο που φέρει το πλυντήριο ρούχων.

Ο καθηγητής δηλώνει πως εάν γεμίσουμε το πλυντήριο μόνο με εσώρουχα, θα υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια κολοβακτήρια του είδους E. coli στο νερό που θα χρησιμοποιηθεί για την πλύση. Τα κολοβακτήρια αυτά μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στα ρούχα που θα πλύνουμε την επόμενη φορά.

Τα ανθρώπινα κόπρανα δεν μεταφέρουν όμως μόνο αυτόν τον μικροοργανισμό. Μεταφέρουν επίσης τον ιό της ηπατίτιδας Α, τον ροταϊό και το βακτήριο της σαλμονέλας.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας Philip Tierno από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης τονίζει με τη σειρά του ότι βακτήρια του δέρματος, όπως ο σταφυλόκοκκος, μπορεί να μεταφερθούν σε ρούχα και πετσέτες.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies