Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Στις 5 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι!

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι!

από kmir

to-schoolΝωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα καθίσουν στα θρανία την ερχόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

αφού το κουδούνι έναρξης κατά πάσα πιθανότητα θα χτυπήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και όχι στις 11 όπως ίσχυε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Την επιμήκυνση του σχολικού έτους για λίγες ημέρες αναμένεται ν΄ ανακοινώσει εντός της εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας, αλλά και μικρές τεχνικής φύσεως βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων (διάρκεια σχολικού έτους, περικοπές σε περιπάτους και κάποιες σχολικές αργίες κ.ά.), οι οποίες θα αφορούν τους μαθητές.

Επίσης θα ανακοινωθούν και αλλαγές στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) και εφαρμογή της υποχρεωτικής αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών, με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το υπουργείο Παιδείας θα οριστικοποιήσει και τις ημέρες λήξης του σχολικού έτους ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης, δηλαδή στα δημοτικά και νηπιαγωγεία τα μαθήματα θα λήγουν στις 15 Ιουνίου, στα γυμνάσια και στις Α΄και Β΄ Λυκείου στις 31 Μαΐου και για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 21 Μαΐου.

Οι αργίες!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να περικόψει και κάποιες σχολικές αργίες, όπως για παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη, ενώ για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών αναμένεται να προβλεφθεί το πρωί εκκλησιασμός και μετά κανονικό μάθημα.

Με τις αλλαγές αυτές οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι οι διδακτικές ώρες θα αυξηθούν έως και 50 ώρες κατ΄ έτος.

Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει και το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων οι οποίες λόγω των εκλογών θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Στο μεταξύ όμως συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ σχολικών συμβούλων, οι οποίοι συμμετέχουν στα σεμινάρια επιμόρφωσης για την εφαρμογή της αξιολόγησης και των εκπαιδευτικών που αντιδρούν.

Τόσο την περασμένη Παρασκευή όσο και το Σάββατο δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας προσπαθώντας να εμποδίσουν τους σχολικούς συμβούλους, οι οποίοι ήθελαν να μπουν στο κτίριο για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.

Γι΄ άλλη μία φορά σημειώθηκαν διαπληκτισμοί στην κεντρική είσοδο και… κλεφτοπόλεμος στα γύρω στενά, ενώ τελικά οι σύμβουλοι μπήκαν στο υπουργείο με τη συνοδεία ΜΑΤ.

www.ethnos.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies