Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σπανακόπιτα της γιαγιάς!

Σπανακόπιτα της γιαγιάς!

από kmir

SpanakoTuroPitaΤης Ανθούλας Καραπάνου

Υλικά για τα φύλλα:

1 κιλό αλεύρι
Αλάτι
1/2 φλ. λάδι
5 κ.σ ξύδι
Νερό

Υλικά για την γέμιση:

1 κιλό σπανάκι
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
1 φλ. ρύζι
3-4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Πρώτα από όλα φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο. Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε τα 3/4 του αλευριού με το αλάτι το λάδι και το ξύδι.

Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες και το αφήνουμε στην λεκάνη για να “ξεκουραστεί”.

Βάζουμε το σπανάκι σε λεκάνη και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνηθο, την φέτα τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά, ώστε να κάτσει το σπανάκι.

Ξαναγυρίζουμε στη ζύμη μας, ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα με την βοήθεια του υπόλοιπου αλευριού και ενός πλάστη.

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο, προσέχοντας να εξέχει από το ταψί ώστε να διπλωθεί στο τέλος.

Απλώνουμε από πάνω την μισή από την γέμιση μας και ξανά το φύλλο.

Απλώνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τέλος το τελευταίο φύλλο.

Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε σε κομμάτια.

Λαδώνουμε από πάνω την πίτα μας και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!!!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies