Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Σουηδία: μην κοιμάστε με τα βρέφη σας για να …ζήσουν

Σουηδία: μην κοιμάστε με τα βρέφη σας για να …ζήσουν

από kmir

VrefikiAnaimiaΣουηδία: μην κοιμάστε με τα βρέφη σας για να …ζήσουν!

Την συμβουλή, να μην κοιμούνται τα βρέφη μαζί με τους γονείς τους, δίνουν τώρα οι επιστήμονες στην Σουηδία, προτρέποντας τους γονείς να αλλάξουν νοοτροπία, όσο και εάν είναι …ψυχικά επώδυνο.

Τις νέες κατευθυντήριες γραμμές έδωσε ένας καθηγητής παιδιατρικής που μίλησε στο ιατρικό περιοδικό Dagens Medicin.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέσω των ερευνών αποκαλύφθηκε ότι ο ύπνος μαζί με τους γονείς είναι ένας από τους παράγοντες που συνδέονται με τους θανάτους βρεφών», δήλωσε ο καθηγητής Γκόραν Βένεργκρεν.

Έρευνα επίσης που δημοσιεύθηκε τον Μάιο στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal έδειξε ότι σε σύνολο σχεδόν 1.500 περιπτώσεων αιφνίδιου θανάτου βρεφών, το 22% είχε συμβεί στο κρεβάτι των γονιών. Όπως δήλωσε ο συντάκτης της έρευνας, ο καθηγητής ιατρικών στατιστικών Μπομπ Κάρπεντερ, οι πιθανότητες θανάτου των βρεφών πενταπλασιάζονται όταν αυτά κοιμούνται στο κρεβάτι των γονιών τους.

Να σημειωθεί, ότι η Σουηδία, αποτελεί μία από τις χώρες όπου παρατηρείται συχνότερα το φαινόμενο οι γονείς να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά τους τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και σύμφωνα με την αξιωματούχο της υπηρεσίας Κοινωνικών Υποθέσεων της χώρας, Κέρστιν Νόρντστραντ, «Είναι σημαντικό τα βρέφη τα οποία είναι μικρότερα από τριών μηνών να κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι».

Η προτροπή αυτή είναι «νέα», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι τώρα, η Σουηδία συμβούλευε τους γονείς να μην αφήνουν τα νεογέννητα να κοιμούνται σε ένα δωμάτιο όπου καπνίζουν ή στο κρεβάτι ενός γονέα που βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών που μειώνουν τις αντιδράσεις του.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2001 στο παιδιατρικό περιοδικό Early Human Development έδειξε ότι η Σουηδία είναι η χώρα της Δύσης όπου είναι πιο διαδεδομένη αυτή η πρακτική, καθώς αφορά το 65% των βρεφών μικρότερων των τριών μηνών.

Σύμφωνα τέλος με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Mama το 2012, ένα 29% από τις Σουηδέζες που ερωτήθηκαν απάντησε ότι έκαναν έρωτα την ώρα που το μωρό τους κοιμόταν δίπλα τους στο κρεβάτι.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies