Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Σήμα κινδύνου για λουκέτο από τo Χαμόγελο του Παιδιού!

Σήμα κινδύνου για λουκέτο από τo Χαμόγελο του Παιδιού!

από kmir

savee the children xamogeloΤα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού επαρκούν για μόλις μία εβδομάδα.

Παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης μέσω των social media!

Ήταν Απρίλιος του 2011, όταν ο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέπεμψε για πρώτη φορά «SOS», καθώς ο σύλλογος, που φροντίζει τα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά, είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Τότε, ο πρόεδρος του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, είχε προειδοποιήσει πως αν δεν γίνει κάτι τότε το «Χαμόγελο» θα είχε μόλις 1,5 μήνες ζωής. Εκατοντάδες απλοί πολίτες και φορείς κινητοποιήθηκαν και το «Χαμόγελο» δεν έσβησε.

Σήμερα, τέσσερα και πλέον χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποστέλλει και πάλι σήμα κινδύνου, καθώς η ρευστότητα που έχει είναι μηδενική την ώρα που τα αιτήματα για βοήθεια που λαμβάνει αυξάνονται ραγδαία. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος στη σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αλλά και σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, η επιβολή των μέτρων ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων (capital controls) από τις 29 Ιουνίου, έφερε τον σύλλογο στο χείλος του γκρεμού, αφού οι εταιρείες έχουν παγώσει τις προμήθειες σε τρόφιμα προς τον οργανισμό λόγω της όλης κατάστασης, και στα ταμεία του «Χαμόγελου» δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ από όταν επιβλήθηκαν τα «capital controls».

Κι όλα αυτά την ώρα που ο ετήσιος προϋπολογισμός του οργανισμού αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού επαρκούν για μόλις μία εβδομάδα…

Το «Χαμόγελο» ανακοινώθηκε το 1995 από τον δεκάχρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, που πριν φύγει από τη ζωή, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ευχήθηκε όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα…

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους, που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά δεν έχουν παιχνίδια και δεν έχουν φαί και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε, λοιπόν, και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά αλβανάκια, άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ελάτε, λοιπόν, να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Με λόγια αγνά και αληθινά ο μικρός Ανδρέας μέσα από το ημερολόγιό του μίλησε κατευθείαν στις καρδιές όλων μας. Μας ταρακούνησε ζητώντας μας κάτι απλό, ουσιαστικό, ανθρώπινο, αλλά συγχρόνως πολύ δύσκολο. Μας ζήτησε να αφήσουμε τα λόγια, να κοιτάξουμε γύρω μας και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για «εκείνα» τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας και που τους γυρνάμε την πλάτη παραμένοντας σιωπηλοί και άπραγοι.

Και το «Χαμόγελο» από τότε μέχρι και σήμερα, παρά τις όποιες δυσκολίες, χάρισε επί 20 συναπτά έτη τη θαλπωρή και την ευτυχία σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. «Καλούμαστε να διαχειριστούμε την περικοπή δράσεων, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και “Το Χαμόγελο του Παιδιού”», δήλωσε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Ενδεικτικό του πόσο σημαντικό είναι το έργο που προσφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι το γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 με υπεράνθρωπη προσπάθεια κατάφερε να στηρίξει 60.804 παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα από το σύνολο των δράσεών του οργανισμού πανελλαδικά, σε σχέση με τα 82.802 για ολόκληρο το 2014. «Σήμερα είμαστε εδώ, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.

Για να μη σβήσει το «Χαμόγελο» κανείς μπορεί να βοηθήσει στέλνοντας ένα απλό SMS στο 54020, γράφοντας τη λέξη «ΧΑΜΟΓΕΛΟ». Μάλιστα, μέσω των social media με κύριο hashtag το #SaveOurSmile και μότο «κανένα παιδί δεν πρέπει να γίνει θύμα της κρίσης στην Ελλάδα» έχει ξεκινήσει ήδη εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του κοινού που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, με κορυφαία ειδησεογραφικά μέσα διεθνώς να αναπαράγουν την είδηση και να καλούν τον κόσμο να συνδράμει όπως κι όσο μπορεί.

Για τον σκοπό αυτό, ακόμη, έχει δημιουργηθεί κι ειδική καμπάνια με τίτλο «Σώστε το χαμόγελό μας» (http://saveoursmile.net/). Μεταξύ άλλων, κανείς εάν δεν έχει χρήματα να προσφέρει, μπορεί να βοηθήσει στο να αποσταλεί το «SOS» για το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε κάθε άκρη της Γης, αλλάζοντας την φωτογραφία του προφίλ του με την ακόλουθη λεζάντα: «Save the Children in Greece! #SOS #SaveOurSmile No child in Greece should become a victim of this crisis! SaveOurSmile.net».

Άλλος ένας τρόπος είναι να κάνει απλός retweet τα κάτωθι:« #SaveOurSmile No child in #Greece should become a victim of this crisis! http://saveoursmile.net pic.twitter.com/FOsQmVgBRv».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους εξής συνδέσμους:

www.hamogelo.gr

saveoursmile.net

 

 

 

www.protothema.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies