Αρχική Είμαι ΈγκυοςΣεξουαλικότητα Σεξ: Με ποια στάση θα μείνεις έγκυος;

Σεξ: Με ποια στάση θα μείνεις έγκυος;

από kmir

sex diathesiΌταν μια γυναίκα θέλει να μείνει έγκυος, αν αυτό δεν συμβεί τυχαία και απροσδόκητα, υπάρχει μια σειρά από πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει να κάνει…

Του Νίκου Ναούμ, Χειρουργού Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr.

Ειδικά αν η στιγμή της σύλληψης καθυστερεί, η ίδια αγχώνεται και γεμίζει με απορίες.

Μια από τις πιο συχνές απορίες που προκύπτουν είναι αν υπάρχει κάποια στάση στο σεξ που να αυξάνει τις πιθανότητες να μείνει μια γυναίκα έγκυος.

Οι απόψεις για το συγκεκριμένο ερώτημα διίστανται και ποικίλλουν, αφού κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν απαντάται, ούτε αποδεικνύεται επιστημονικά. Ωστόσο υπάρχουν αμυδρές ενδείξεις για δύο στάσεις που μπορούμε να ισχυριστούμε – κυρίως βάσει της λογικής και όχι επιστημονικής τεκμηρίωσης- ότι ίσως μπορεί να βοηθήσουν στη σύλληψη.

Καλύτερη στάση για να μείνετε έγκυος!

Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το σπέρμα του άντρα όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας. Οπότε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυση έχουμε, τόσο πιθανότερο είναι να μείνουμε έγκυος. Οι στάσεις λοιπόν που ίσως ευνοούν μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη είναι η ιεραποστολική – με τον άντρα από πάνω δηλαδή, καθώς και η στάση με τον άντρα από πίσω και τη γυναίκα γονατιστή.

Στάσεις για να αποφύγετε!

Αντίστοιχα, στοχεύοντας στο να βρει το σπέρμα τον δρόμο του προς τη μήτρα, οι στάσεις κατά τις οποίες το σπέρμα δεν πλησιάζει τον τράχηλο, θεωρούνται ακατάλληλες. Αυτές είναι η όρθια και η καθιστή.

Ο οργασμός βοηθάει!

Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν εφόσον έχετε μπει στη διαδικασία του σεξ αναπαραγωγής, είναι ότι ο οργασμός τόσο του άντρα, όσο και της γυναίκας ευνοεί τη σύλληψη. Μάλιστα ο ταυτόχρονος οργασμός αυξάνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες, καθώς με τον οργασμό αυξάνεται η κινητικότητα του σπέρματος και οι συσπάσεις των έσω οργάνων της γυναίκας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies