Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από ποτέ;

Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από ποτέ;

από kmir

GoneisΣτην ηλικία που οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από ποτέ κατέληξε νέα έρευνα.

Η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μας είναι στα 34, αφού αρχίζουμε να εκπληρώνουμε στόχους στη ζωή μας, όπως να κάνουμε σταθερή καριέρα, να παντρευτούμε και να αποκτήσουμε παιδιά.

Στo πλαίσιo μελέτης, ζητήθηκε από περίπου 2.000 άτομα ηλικίας 40 ετών να προβληματιστούν σχετικά με τα επίπεδα ευτυχίας μέσα από διαφορετικά στάδια της ζωής τους σε κάθε δεκαετία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα 34 ήταν η πιο ευτυχισμένη χρονιά για τους περισσότερους ανθρώπους, κατά μέσο όρο.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι είναι η ηλικία στην οποία είμαστε πιο άνετα με τον εαυτό μας, κερδίζουμε αρκετά χρήματα για να ζούμε μόνοι μας και απολαμβάνουμε τις αξίες της ζωής.

Εν τω μεταξύ, όσοι πίστευαν ότι τα 20 ήταν η πιο ευτυχισμένη ηλικία επικαλούνται την ελευθερία, την κοινωνική ζωή και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας που απολάμβαναν εκείνη τη δεκαετία.

Παράλληλα, όσοι επέλεξαν μία ηλικία μετά τα 40 ως την πιο ευτυχισμένη είχαν ως στόχο ζωής να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν και οι ίδιοι να βγαίνουν στη σύνταξη και να εκπληρώνουν τις οφειλές τους.

Πάντως, παράγοντας-κλειδί στην επιλογή της ηλικίας που θεωρούσαν πιο ευτυχισμένη ήταν η περίοδος που βρήκαν τον άνθρωπο της ζωής τους.

Οπως εξηγεί ο Νάιτζελ Φίσερ από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ που πραγματοποίησε την έρευνα: «Με τη μέση ηλικία που είμαστε πλέον πιο ευτυχισμένοι να υπολογίζεται στα μέσα της δεκαετίας των τριάντα, ο περισσότερος κόσμος αποζητά σταθερότητα στη δουλειά και στη ζωή του για να νιώθει ευτυχισμένος».

 

 

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies