Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Σαρώνει η γρίπη: Στη ΜΕΘ ένα βρέφος 9 μηνών και ένα 8χρονο παιδί!

Σαρώνει η γρίπη: Στη ΜΕΘ ένα βρέφος 9 μηνών και ένα 8χρονο παιδί!

από kmir

ikterosΈνα μωρό 9 μηνών και ένα 8χρονο παιδί συγκαταλέγονται στα «θύματα» της γρίπης κατά το τελευταίο 24ωρο που παρουσιάζεται ιδιαίτερη έξαρση με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στις εντατικές 50 ασθενείς.

Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς εμφάνισαν επιπλοκές. Την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλευόταν ένα 4χρονο παιδί στο Ωνάσειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 8χρονο παιδί έχει υποκείμενο νόσημα, που το καθιστούσε πιο ευάλωτο στη νόσηση με γρίπη. Το μωρό δεν έχει άλλο πρόβλημα υγείας, αλλά εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας της γρίπης.

Ο εργαστηριακός έλεγχος ταυτοποίησε και στα τρία παιδιά τον ιό της γρίπης τύπου Α. Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εκτιμούν πως πρόκειται για το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1) το οποίο φέτος είναι το κυρίαρχο.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τώρα το Ινστιτούτο Παστέρ έχει ελέγξει 400 δείγματα, εκ των οποίων ήταν θετικά στους ιούς της γρίπης τα 158. Εξ αυτών τα 156 ήταν Α(Η1Ν1). Ο αριθμός των ανθρώπων που κατέληξαν λόγω των επιπλοκών της νόσου ανέρχεται πλέον σε 13.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σήμερα 50 ασθενείς νοσηλεύονται στις Εντατικές, θέτοντας το σύστημα υγείας σε συναγερμό για την εξάπλωση της γρίπης στην κοινότητα αλλά και για τη διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ.

 

 

www.medinova.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies