Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΣΑΛΑΤΑ CAESAR’S

ΣΑΛΑΤΑ CAESAR’S

από kmir

Από την Mαρία, Αθήνα


Υλικά:

  • -2 κούπες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα κομμένο σε μικρούς κύβους
  • -3-4 σκελίδες σκόρδο
  • -3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • -2 μαρούλια μεγάλα
  • -2 αυγά βρασμένα
  • -1/4 της κούπας τυρί παρμεζάνα
  • -Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • -1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

  • -Κοπανάμε 2 σκελίδες σκόρδο στο γουδί μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα στο κομμένο ψωμί, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ψήνουμε το ψωμί σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν οι κύβοι ελαφρώς.
  • -Πλένουμε τα μαρούλια και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • -Πολτοποιούμε το υπόλοιπο σκόρδο με λίγο αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε το μείγμα και ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρουτόν και τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τα κρουτόν στο μπολ του σερβιρίσματος.
  • -Βράζουμε τα αυγά για ένα λεπτό. Τρίβουμε το τυρί. Τοποθετούμε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα μεγάλο μπολ και κατόπιν τα περιχύνουμε και τα ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ακόμα. Ανακατεύουμε ξανά.
  • -Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
  • -Σπάμε τα αυγά από πάνω και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies