Από την Mαρία, Αθήνα
Υλικά:
- -2 κούπες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα κομμένο σε μικρούς κύβους
- -3-4 σκελίδες σκόρδο
- -3/4 της κούπας ελαιόλαδο
- -2 μαρούλια μεγάλα
- -2 αυγά βρασμένα
- -1/4 της κούπας τυρί παρμεζάνα
- -Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- -1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- -Κοπανάμε 2 σκελίδες σκόρδο στο γουδί μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα στο κομμένο ψωμί, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ψήνουμε το ψωμί σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν οι κύβοι ελαφρώς.
- -Πλένουμε τα μαρούλια και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
- -Πολτοποιούμε το υπόλοιπο σκόρδο με λίγο αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε το μείγμα και ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρουτόν και τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τα κρουτόν στο μπολ του σερβιρίσματος.
- -Βράζουμε τα αυγά για ένα λεπτό. Τρίβουμε το τυρί. Τοποθετούμε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα μεγάλο μπολ και κατόπιν τα περιχύνουμε και τα ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ακόμα. Ανακατεύουμε ξανά.
- -Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
- -Σπάμε τα αυγά από πάνω και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |