Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Ρωσία: Φοιτητές παρακολούθησαν τοκετό χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας!

Ρωσία: Φοιτητές παρακολούθησαν τοκετό χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας!

από kmir

genna minisiΠαραβίαση του δικαιώματος στην οικογενειακή και ιδιωτική ζωή

συνιστά η παρακολούθηση ενός τοκετού από φοιτητές της ιατρικής χωρίς την συγκατάθεση της μητέρας, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την προσφυγή της 34χρονης Ρωσίδας Γιεβγένιγια Κονοβάλοβα κατά της χώρας της.

Η υπόθεση αφορούσε τις καταγγελίες της κυρίας Κονοβάλοβα ότι υποχρεώθηκε κατά τη διάρκεια της γέννησης του παιδιού της το 1999, να παρευρίσκονται στο μαιευτήριο και να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία της γέννας, φοιτητές της ιατρικής, χωρίς η ίδια να έχει δώσει την συγκατάθεση της.

Με την απόφασή του το Δικαστήριο έκρινε ότι, το σχετικό φυλλάδιο που είχε δοθεί στην υποψήφια μητέρα και προέβλεπε την παρουσία φοιτητών της ιατρικής κατά την διαδικασία της γεννήσεως του παιδιού, ήταν πολύ ασαφές και έτσι γραμμένο που δεν άφηνε περιθώρια άλλης επιλογής στην κυρία Κονοβάλοβα.

Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της, καταδίκασε τη Ρωσία για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, ενώ την υποχρέωσε να καταβάλει στην προσφεύγουσα 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη, αλλά και να πληρώσει και 200 ευρώ για έξοδα και δικαστικές δαπάνες.

 

 

 

www.newsbomb.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies