Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα Ρυθμίστε πότε θα γίνετε μάνα!

Ρυθμίστε πότε θα γίνετε μάνα!

από kmir

spermodiagrammaΗ απόφαση είναι κοινή: ήρθε ο καιρός ο πελαργός να σας χτυπήσει την πόρτα και δεν βλέπετε την ώρα να συμβεί το ευτυχές γεγονός.

Αν και θεωρείται πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να καθορίσει την ημέρα της ωορρηξίας της, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε την… εγκυμοσύνη σας αρκεί να γνωρίζετε πότε είναι οι γόνιμες ημέρες.

Πως μπορείτε να τις υπολογίσετε;

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων επισημαίνουν ότι για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη θα πρέπει τα σπερματοζωάρια του άντρα να συναντηθούν με το ωάριο της γυναίκας.

Δηλαδή, η σεξουαλική επαφή με ένα γόνιμο άντρα να συμβεί τις ημέρες της ωορρηξίας. Ωορρηξία σημαίνει ότι το ώριμο ωάριο φεύγει από την ωοθήκη, όπου αναπτύχθηκε και αρχίζει να κινείται μέσα στη σάλπιγγα.

Τις επόμενες 24 ώρες, έχει τη δυνατότητα να γονιμοποιηθεί.

Μερικές γυναίκες καταλαβαίνουν πότε συμβαίνει η ωορρηξία. Τα κολπικά υγρά είναι περισσότερα και μπορεί να αισθάνονται λίγο πόνο κοντά στις ωοθήκες.

Η ωορρηξία συνήθως συμβαίνει 14 μέρες πριν την πρώτη μέρα της περιόδου. Επομένως, αν μια γυναίκα έχει σταθερό κύκλο 28 ημερών, η ωορρηξία θα συμβεί κοντά στην 14η ημέρα.

Όμως, οι περισσότερες νέες γυναίκες δεν έχουν σταθερό κύκλο (ο κάθε κύκλος μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικό αριθμό ημερών), και οι γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο ενδέχεται να μην έχουν ωορρηξία την ίδια μέρα κάθε μήνα.

Ενδεικτικά αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες του κέντρου οι γόνιμες ημέρες, ανάλογα με τον κύκλο, μπορεί να είναι οι έξης:

mana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δύσκολη υπόθεση!

Τις περισσότερες φορές, είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να καθορίσει την ημέρα της ωορρηξίας της, ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Προκειμένου να μπορεί μία γυναίκα να γνωρίζει πότε θα γίνει η ωορρηξία της, έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ειδικά τεστ από το φαρμακείο (που λειτουργούν περίπου όπως τα τεστ ελέγχου της εγκυμοσύνης), τα οποία όμως πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 8 ώρες.

Συνεπώς, καλύτερο είναι να απευθυνθεί στον γυναικολόγο της. Αυτός συνήθως θα την υποβάλλει σε κολπικό υπερηχογράφημα που προβλέπει την ωορρηξία μέχρι 48 ώρες, πριν συμβεί.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι, αν ένα ωάριο γονιμοποιηθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η γυναίκα θα έχει απαραίτητα και εγκυμοσύνη, αφού περίπου στο 30% των περιπτώσεων οι προσπάθειες καταλήγουν ατελείς.

Τέλος, θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα σπερματοζωάρια μπορούν να ζουν στο σώμα μιας γυναίκας έως και τρεις μέρες, άρα οι γόνιμες ημέρες για το ζευγάρι είναι περισσότερες.

www.iatropedia.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies