Από την Χριστίνα Τ., Μόναχο
Υλικά:
- -1 πακέτο ριγκατόνι
- -1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- -2 κσ. Ελαιόλαδο
- -4 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
- -1 κουτί τοματάκια κονκασέ
- -1/2 κ.γ. ζάχαρη
- -αλάτι – φρεσκοτριμένο πιπερι
- -2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- -2 σκελίδες σκόρδο
- -λίγος μαϊντανός
Εκτέλεση:
- -Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- -Ρίχνουμε τα τοματάκια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη, και αφού βράσει για 30 περίπου λεπτά ( αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό) σουρώνουμε τον τόνο και τον ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα τομάτας .
- -Βάζουμε μέσα μία μία τις κουταλιές του τυριού και ανακατεύουμε συνέχεια για να λιώσει και να αφομιωθεί πλήρως με την σάλτσα.
- -Βράζουμε τα ριγκατόνι, τα σουρώνουμε και σερβίρουμε την σάλτσα μας είτε πάνω στα ριγκατόνι είτε ανακατεύοντας τα μαζί.
- -Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή με τριμμένο τυρί
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |