Αρχική Μωρό 0-2Θηλασμός Πώς αναγνωρίζει το στήθος της μαμάς του;

Πώς αναγνωρίζει το στήθος της μαμάς του;

από kmir

Breastfeed2Όταν το νεογέννητο τοποθετηθεί πάνω στην κοιλιά της μητέρας του αμέσως μετά τη γέννησή του, είναι σε θέση να εντοπίσει το στήθος της από μόνο του και να αποφασίσει πότε θα θηλάσει για πρώτη φορά.

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «Brest Crawlύ». Αλλά ποιοι είναι οι μηχανισμοί το προκαλούν;

Όλες οι αισθήσεις του νεογέννητου το βοηθούν να αναγνωρίζει το στήθος της μητέρας του, αλλά η αίσθηση με το θεμελιώδη ρόλο είναι όσφρηση.

Η μυρωδιά της μητέρας φαίνεται να είναι το κύριο στοιχείο που προσελκύει το μωρό και το φέρνει ενστικτωδώς στο στήθος της με το οποίες συνδέεται το πρώτο του τάϊσμα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν επισημάνει το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές, σε όλα τα θηλαστικά, δεν είναι μόνο οι φερομόνες (βιο-χημικές ουσίες που παράγονται από τους αδένες exocrine ικανά να προκαλέσουν μια ορισμένη συμπεριφορά) που απελευθερώνονται μέσω της θηλή της μητέρας και προσελκύουν το νεογέννητο, αλλά ένα σύνολο χαρακτηριστικών οσμών της μητέρας.

Σίγουρα είναι η μυρωδιά του δέρματος, η μυρωδιά από το πρωτόγαλα, αλλά πάνω απ ‘όλα είναι το αμνιακό υγρό που διεγείρει το μωρό: από τη μία πλευρά, ηρεμεί και καθυσηχάζει το μωρό και από την άλλη, αποτελεί ένα μοναδικό στοιχείο για την αναγνώριση της μητέρας του.

 

 

 

www.chicco.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies