Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Πως να διαλέξετε τη κατάλληλη babysitter!

Πως να διαλέξετε τη κατάλληλη babysitter!

από kmir

babysitterΣήμερα είναι πολλά τα νέα εργαζόμενα ζευγάρια τα οποία δεν έχουν χρόνο και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα όσο αφορά τη φύλαξη του παιδιού τους.

Του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού εργοθεραπευτή, www.mandou.gr

Αδυνατούν να ρυθμίσουν το ωράριο εργασία τους και συνήθως καταφεύγουν στη λύση της babysitter. Οι περισσότερες μανάδες ανησυχούν προτού επιλέξουν τη γυναίκα που θα φροντίζει το παιδί τους, όσο εκείνες λείπουν από το σπίτι.

Δικαιολογημένα τους δημιουργείται το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου, για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η στάση της babysitter απέναντι στο παιδί.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά κριτήρια και συμβουλές πριν την επιλογή της babysitter:

• Στραφείτε σε γνωστούς και ρωτήστε εάν οι ίδιοι έχουν προσλάβει κάποια babysitter για την οποία έχουν καλή γνώμη και συστήνουν

• Απευθυνθείτε σε σχολές βρεφονηπιαγωγών

• Αξιολογήστε προσωπικά την babysitter προτού αφήσετε το παιδί σας μόνο μαζί της

• Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει το παιδί σας

• Συλλέξτε όσο το δυνατόν περισσότερα προσωπικά στοιχεία μπορείτε για την ίδια και ρωτήστε αν έχει προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία

• Ζητήστε να σας δώσει τηλέφωνα προηγούμενων οικογενειών ή παιδικών σταθμών που έχει εργαστεί

• Κάνετε ανιχνευτικές ερωτήσεις όπως τι θα έκανε αν έβαζε το παιδί σας για ύπνο και εκείνο έκλαιγε ή αν δεν ήθελε να φάει

• Ρωτήστε την ποιες είναι η προτεραιότητες της για την ανατροφή του παιδιού. Εάν στοχεύει απλώς στον έλεγχο του παιδιού ή αν ενδιαφέρεται περισσότερο για την ανάπτυξη των ικανοτήτων του

Μόλις καταλήξετε στην επιλογή της babysitter καλό είναι τον πρώτο καιρό να βρίσκεστε και εσείς στο σπίτι προκειμένου να γίνει ομαλή μετάβαση και το παιδί να αρχίσει να τη συνηθίζει.

Είναι σημαντικό να δώσετε σαφής οδηγίες για το πρόγραμμα που θέλετε να ακολουθήσει στο παιδί σας, τις ώρες που θα το ταΐζει, που θα το βάζει για ύπνο κλπ.

Αρκετές μητέρες ανησυχούν ότι το παιδί τους μπορεί να αγαπήσει περισσότερο την babysitter από εκείνες. Συχνά αυτή η ζήλια πηγάζει από τις ανασφάλειες που νιώθουν οι ίδιες σχετικά με τις ικανότητες τους. Οι μητέρες πρέπει να καταπολεμήσουν αυτού του είδους τα συναισθήματα και να χαίρονται εάν το παιδί τους δημιουργήσει δεσμό με τη γυναίκα που το φροντίζει. Είναι σημαντικό για εκείνα να μπορούν να δημιουργήσουν δεσμούς αγάπης και με άλλα πρόσωπα εκτός της μητέρας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies