Αρχική Παιδί 2-6Φροντίδα Πώς θα αποκτήσει το κορίτσι υγιή σχέση με το σώμα του;

Πώς θα αποκτήσει το κορίτσι υγιή σχέση με το σώμα του;

από kmir

Αλλες στρατηγικές για την προώθηση μιας υγιούς εικόνας του σώματος!

Εκτός από το να μιλάτε με την κόρη σας για μια υγιή εικόνα του σώματος, θα μπορούσατε:

Να συνεργαστείτε με τον οικογενειακό γιατρό σας. Ο οικογενειακός γιατρός σας μπορεί να βοηθήσει την κόρη σας να θέσει ρεαλιστικούς στόχους για το δείκτη μάζας σώματος και το βάρος με βάση το προσωπικό ιστορικό του βάρους της και τη γενική της υγεία. Ο γιατρός μπορεί επίσης να βοηθήσει στον εντοπισμό των πρώτων σημαδιών μια διατροφικής διαταραχής κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας.

Να συμβάλετε στη δημιουργία υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Προσφέρετε υγιεινά γεύματα και σνακ, αλλά να αφήνετε την κόρη σας να κάνει επιλογές για το φαγητό που τρώει.

Θωρακίστε την από τα αρνητικά μηνύματα των ΜΜΕ. Ισως να μην είστε σε θέση να προστατεύσετε την κόρη σας από τις εικόνες των μέσων ενημέρωσης που προωθούν μια εξιδανικευμένη εικόνα του γυναικείου σώματος. Μπορείτε, ωστόσο, να της παρουσιάζετε γυναίκες που είναι διάσημες για τα επιτεύγματά τους – όχι για την εμφάνισή τους. Για παράδειγμα, διαβάστε της βιβλία ή παρακολουθήστε ταινίες με αντικείμενο εμπνευσμένες γυναίκες.

Ενθαρρύνετε ένα θετικό σχολικό περιβάλλον. Υποστηρίξτε πολιτικές του σχολείου που έχουν ως στόχο να σταματήσουν τις διακρίσεις κάθε είδους.

Επαινέστε τα επιτεύγματά της. Βοηθήστε την κόρη σας να είναι περήφανη για αυτό που κάνει και όχι για το πώς φαίνεται. Ψάξτε για ευκαιρίες να επαινέσετε τις προσπάθειές της, τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά της.

Ενθαρρύνετε τη φυσική άσκηση. Η συμμετοχή σε αθλητικές και άλλες σωματικές δραστηριότητες – ιδίως εκείνων που δεν τονίζουν ένα συγκεκριμένο βάρος ή το σχήμα του σώματος – μπορούν να βοηθήσουν την προώθηση της καλής αυτοεκτίμησης και μια θετική εικόνα για το σώμα.

Δώστε το καλό παράδειγμα. Υπενθυμίστε κόρη σας ότι ασκείστε και ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή για την υγεία σας. Επίσης, σκεφτείτε τι μπορείτε να διαβάσετε και να παρακολουθήσετε, καθώς και το μήνυμα που στέλνουν τα προϊόντα που αγοράζετε.

Πότε πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό!

Η ανάπτυξη και διατήρηση μιας θετικής εικόνας του σώματος δεν είναι ένας εύκολος στόχος για τα κορίτσια. Αν η κόρη σας δίνει μάχη με μια αρνητική εικόνα του σώματός της, εξετάστε το ενδεχόμενο μιας επαγγελματικής παροχής συμβουλών. Μια πρόσθετη στήριξη θα μπορούσε να δώσει στην κόρη σας τα εργαλεία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κοινωνική πίεση και να αισθάνεται καλά για το σώμα της.

 

www.medinova.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies