Αρχική Παιδί 2-6Φροντίδα Πώς θα αποκτήσει το κορίτσι υγιή σχέση με το σώμα του;

Πώς θα αποκτήσει το κορίτσι υγιή σχέση με το σώμα του;

από kmir

enw esu mou fwnazesΜια υγιής εικόνα του σώματος είναι ένα σημαντικό μέρος της αυτοεκτίμησης ενός κοριτσιού.

Κατανοήστε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την κόρη σας να αισθανθεί άνετα με το σώμα της.

Τα κορίτσια συχνά αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις για να είναι σωματικά ελκυστικά. Η αναζήτηση ενός τέλειου σώματος μπορεί να έχει ένα βαρύ τίμημα.

Αιτίες της αρνητικής εικόνας του σώματος!

Η διατήρηση μιας υγιούς εικόνας του σώματος κατά την εφηβεία είναι συχνά δύσκολο για τα κορίτσια. Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα του σώματος ενός κοριτσιού περιλαμβάνουν:

Tην φυσική αύξηση του σωματικού βάρους και άλλες αλλαγές που προκαλούνται από την εφηβεία

Την πίεση που ασκείται για να έχουν τα κορίτσια μια συγκεκριμένη εικόνα

Τις εικόνες των μέσων ενημέρωσης που προάγουν ως ιδανικό το λεπτό γυναικείο σώμα

Το να έχει κανείς μια μητέρα που ανησυχεί υπερβολικά για το ίδιο το βάρος της ή το βάρος ή την εμφάνιση της κόρης της

Συνέπειες μιας αρνητικής εικόνας σώματος!

Αν η κόρη σας δεν έχει καταφέρει να πετύχει την ιδανική για αυτήν εικόνα σώματος, μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται ανεπαρκής και να ντρέπεται για το σώμα της – ακόμα κι αν δεν είναι άτομο υπέρβαρο. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των ανησυχιών για προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως:

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Κατάθλιψη

Διατροφικές διαταραχές

Μερικές φορές μια αρνητική εικόνα του σώματος οδηγεί σε παράλειψη γευμάτων ή έναν κύκλο δίαιτας, με απώλεια και επανάκτηση σωματικού βάρους – η οποία μπορεί να βλάψει περαιτέρω την αυτοεκτίμηση.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν μια σχέση μεταξύ της δυσαρέσκειας των κοριτσιών για το σώμα τους και του καπνίσματος, ενδεχομένως επειδή τα κορίτσια πιστεύουν ότι το κάπνισμα θα τα βοηθήσει να ελέγξουν το βάρος τους.

Η εντύπωση της αρνητικής εικόνας του σώματος, θα μπορούσε, επίσης, να επηρεάσει την άνεση ενός κοριτσιού με τη σεξουαλικότητά του, καθώς μεγαλώνει. Μια αρνητική εικόνα του σώματος μπορεί να οδηγήσει κάποιες κοπέλες να εξετάσουν την αισθητική χειρουργική.

Μιλώντας για την εικόνα του σώματος!

Μιλώντας για την εικόνα του σώματος με την κόρη σας μπορείτε να τη βοηθήσετε να αισθανθεί άνετα με αυτή και να αποκτήσει πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Oταν συζητάτε την εικόνα του σώματος, θα πρέπει:

Να της εξηγήσετε τις επιπτώσεις της εφηβείας και της κληρονομικότητας. Βεβαιωθείτε ότι η κόρη σας κατανοεί ότι η αύξηση του βάρους είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξής της, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία. Εξηγήστε της ότι το σχήμα του σώματος επηρεάζεται έντονα από γενετικούς παράγοντες.

Συζητήσετε για τα μηνύματα των ΜΜΕ. Τα τηλεοπτικά προγράμματα, οι ταινίες, τα μουσικά βίντεο, οι ιστοσελίδες, τα περιοδικά, ακόμα και μερικά παιδικά παιχνίδια μπορεί να στείλουν στην κόρη σας το μήνυμα ότι μόνο ένας συγκεκριμένος τύπος σώματος είναι αποδεκτός. Ελέγξτε τι διαβάζει ή παρακολουθεί η κόρη σας και συζητήστε το μαζί της. Προτρέψτε την να σας μιλήσει και θέστε σε συζήτηση ό,τι έχει δει ή ακούσει.

Συζητήστε για την αυτο-εικόνα. Μιλήστε με την κόρη σας για την αυτο-εικόνα και προσφέρτε της τη σιγουριά ότι τα υγιή σχήματα σώματος ποικίλουν. Ζητήστε της να σας πει τι της αρέσει στον εαυτό της και εξηγήστε τι σας αρέσει σ’ αυτήν. Η αποδοχή και ο σεβασμός σας μπορεί να βοηθήσουν να χτίσει την αυτοεκτίμησή της.

Χρησιμοποιήστε θετική γλώσσα. Αντί να μιλάτε για «λίπος» και «σιλουέτα», ενθαρρύνετε την κόρη σας να επικεντρωθεί σε μια υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση. Αποθαρρύνετε την οικογένεια και τους φίλους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα που πληγώνουν ή να αστειεύονται με ανθρώπους που είναι υπέρβαροι.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies