Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Πώς να κάνετε μπάνιο το μωρό σας!

Πώς να κάνετε μπάνιο το μωρό σας!

από kmir

BabyBathΤο μπάνιο του μωρού μπορεί να σας προκαλεί άγχος.

Πως πρέπει να κάνουμε μπάνιο το μωρό μας; Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Επιμέλεια: Μαρία Σκοπελίτη

Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν αφήνουμε ποτέ το μωρό μόνο του στο μπάνιο, ούτε καν για ένα λεπτό!

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά κάνετε μπάνιο το μωρό σας είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό του συχνά, να καθαρίζετε τις πτυχές του δέρματος του και βέβαια να καθαρίζετε προσεκτικά την περιοχή των γεννητικών οργάνων, μετά από κάθε αλλαγή πάνας.

Πως κάνουμε μπάνιο το μωρό;

Είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε το νεροχύτη της κουζίνας ή μια μικρή πλαστική μπανιέρα για μωρά. Θα πρέπει να γονατίσετε, ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο στις κινήσεις του μωρού σας.

1. Συγκεντρώστε όλες τις απαραίτητες προμήθειες για το μπάνιο, μια πετσέτα, μια καθαρή πάνα και τα ρούχα του. Σιγουρευτείτε ότι το δωμάτιο είναι άνετο και ζεστό για να μην κρυώσει.

2. Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό αλλά όχι καυτό. Για να είστε σίγουρες για την σωστή θερμοκρασία του νερού δοκιμάστε με το χέρι σας ή χρησιμοποιήστε θερμόμετρο. Η ιδανική θερμοκρασία για να κάνει το μωρό σας μπάνιο είναι οι 32 βαθμοί Κελσίου.

3 . Φέρτε το μωρό σας στο μπάνιο και γδύστε το.

4. Σταδιακά αφήστε το μωρό να γλιστρήσει με τα πόδια στη μπανιέρα πρώτα. Με το ένα χέρι σας στηρίξτε το λαιμό και το κεφάλι του μωρού. Ρίξτε σε τακτά χρονικά διαστήματα λίγο νερό πάνω του, ώστε να μην κρυώνει.

5. Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο σαπούνι. Πλύνετε το μωρό με τα χέρια σας ή με ένα σφουγγαράκι.

Ξεκινήστε το πλύσιμο από το κεφάλι με ένα υγρό πανί και σαπούνι. Ξεπλύνετε το σαπούνι από το πανί και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε απαλά τα μάτια και το πρόσωπό του. Εάν υπάρχει ξερή βλέννα στη μύτη, ταμπονάρετε αρκετές φορές με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι για να μαλακώσει καλά πριν το καθαρίσετε. Στην συνέχεια πλύνετε τα γεννητικά όργανα του μωρού.

6. Ξεπλύνετε το μωρό σας πολύ καλά και σκουπίστε το με μια καθαρή πετσέτα.

7. Τυλίξτε το μωρό σας σε μια πετσέτα με κουκούλα για να στεγνώσει. Μην ξεχνάτε, να απλώνετε στο μωρό λίγη κρέμα μετά το μπάνιο για να ενυδατώνετε το δέρμα του.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies