Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Πώς να φροντίζετε τα χαλιά και τα στρώματα;

Πώς να φροντίζετε τα χαλιά και τα στρώματα;

από kmir

logo

Χαλιά και αλλεργίες!

Συχνά, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες κατηγορούν, εκτός άλλων και τα χαλιά ή τις μοκέτες που έχουν σπίτι τους, για τα συμπτώματά τους. Τα χαλιά είναι ωραίο να τα έχει κανείς στο σπίτι του, γιατί εκτός από ζεστασιά χρησιμεύουν και ως γιγάντιο φίλτρο υγρασίας και σκόνης.

Ακριβώς όπως οτιδήποτε άλλο στο σπίτι, είναι απαραίτητο να διατηρούνται και να καθαρίζονται σωστά, γιατί η σωστή υγιεινή ξεκινάει από το σπίτι μας! Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως εκτός από το να απορροφούν τον ήχο, τα χαλιά τραβούν και στοιχεία αλλεργιογόνα της ατμόσφαιρας, τα οποία όμως εύκολα μπορούμε να αφαιρέσουμε με μια καλή ηλεκτρική σκούπα.

Αντίθετα, επιφάνειες που δεν καλύπτονται με χαλί ή μοκέτα, επιτρέπουν σε αυτά τα σωματίδια να απομακρύνονται από την επιφάνειά τους και να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα που αναπνέουμε. Είναι, επομένως, η σκόνη της ατμόσφαιρας και όχι το χαλί ή η μοκέτα που προκαλεί τα συμπτώματα των αλλεργιών.

Γι’ αυτό, σε άτομα με σοβαρό πρόβλημα αλλεργιών, συνιστάται βαθύς επαγγελματικός βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων ύπνου και χαλιών μία φορά το εξάμηνο και επαγγελματικό πλύσιμο χαλιών, μία φορά το χρόνο.

Γνωρίζετε ότι:

-H μεγαλύτερη πυκνότητα ακάρεων παρατηρείται όταν υπάρχει υγρασία την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

-Ο μέσος άνθρωπος περνά το ένα τρίτο της ζωής του στο κρεβάτι. Αυτό ισοδυναμεί με 220.000 ώρες ζωής!

-Ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης.

-Ένα μόνο ακάρεο σκόνης παράγει περίπου 20 περιττώματα την ημέρα, αρκετά μικρά ώστε να μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονές μας, με αποτέλεσμα το άσθμα και τον ερεθισμό του δέρματος.

-Το δέκα τα εκατό του βάρους ενός μαξιλαριού που χρησιμοποιείται για 2 χρόνια μπορεί να είναι τα νεκρά ακάρεα και τα περιττώματά τους.

– Τα ακάρεα σκόνης έχουν 8 πόδια, καθόλου μάτια, καθόλου κεραίες, κάτι σαν στόμα στο μπροστινό μέρος του σώματός τους (που μοιάζει με κεφάλι) και ένα σκληρό, ημιδιαφανές κέλυφος, που τους προσδίδει μια “τρομακτική εμφάνιση”.

Εμπιστευθείτε μας για οποιοδήποτε καθαρισμό αφορά στα χαλιά σας, στο σαλόνι σας, στα στρώματά σας, στο αυτοκίνητό σας, στο σκάφος σας!

Ζητήστε τη συμβουλή μας! Η επιχείρησή μας είναι οικογενειακή, για 4η γενιά και λειτουργεί από το 1935, με πείρα και απόλυτο επαγγελματισμό, ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της.

white-work-van

 

 

 

 

 

 

Στην σελίδα www.carpetwave.gr στο Facebook, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τον βιολογικό καθαρισμό. 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies