Αρχική ΔιάφοραΚαλοκαίρι Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καρπούζι!

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καρπούζι!

από kmir

diakopesΠως μπορούμε να καταλάβουμε αν το καρπούζι που αγοράσαμε είναι καλό;

Δείτε: Πρέπει να είναι σταθερό και συμμετρικό χωρίς μεγάλες μελανιές και σημάδια. Κάποιες γρατζουνιές δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά τα μεγάλα χτυπήματα αποτελούν. Άλλωστε, η χοντρή φλούδα του καρπουζιού έχει αυτόν ακριβώς το ρόλο, να προστατεύει το εσωτερικό του. Αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τα ώριμα καρπούζια, επίσης, θα πρέπει να έχουν σκούρο πράσινο χρώμα.

Σηκώστε: Πρέπει να είναι βαρύ για το μέγεθός του. Τα ώριμα καρπούζια έχουν πιο πολύ νερό. Και δεδομένου ότι το καρπούζι είναι ένα φρούτο που αποτελείται κατά τα 90%-92% από νερό, το καρπούζι σας θα πρέπει να είναι σχετικά βαρύ για το μέγεθός του.

Το κίτρινο σημείο σημαίνει ότι έμεινε όσο χρειάστηκε στο έδαφος και δεν συλλέχθηκε πρόωρα.

Γυρίστε: Γυρίστε το καρπούζι σας και ελέγξτε το κατώτατο σημείο του. Για να είναι καλό, θα πρέπει να έχει ένα κίτρινο κομμάτι, χωρίς ρίγες. Είναι το σημείο με το οποίο «κάθεται» στο έδαφος, στο αγρόκτημα που μεγαλώνει και ονομάζεται «σημείο εδάφους».

Εάν αυτό το σημείο είναι λευκό ή πρασινωπό, αυτό σημαίνει πως το καρπούζι σας μπορεί να συλλέχθηκε πρόωρα πριν ωριμάσει όσο έπρεπε.

Ηχος: Εδώ τα πράγματα είναι αμφιλεγόμενα. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το ώριμο καρπούζι θα πρέπει να έχει ένα μεστό και όχι κούφιο ήχο. Η αλήθεια είναι πως ο ήχος θα μπορούσε να σας δώσει μια εικόνα σχετικά με την ωριμότητα του καρπουζιού, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο, επειδή είναι εξαιρετικά υποκειμενικό.

Όσο πιο μικρός είναι ο κύκλος στο κάτω μέρος του καρπουζιού, τόσο πιο καλό είναι το καρπούζι.

Extra tip!

Υπάρχει όμως και κάποιο ακόμα «μυστικό». Εάν θέλετε το καρπούζι που θα αγοράσετε να είναι καλό κοιτάξτε τους πόλους του. Ο ένας, είναι αυτός που έχει το κοτσάνι, με το οποίο συνδέεται με την καρπουζιά και επί της ουσίας δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Για να είναι, όμως, το καρπούζι σας καλό, θα πρέπει ο άλλος πόλος (κύκλος) να είναι μικροσκοπικός σαν κουκκίδα.

Οσο πιο μικρός είναι ο πόλος, τόσο καλύτερο είναι το καρπούζι που αγοράσατε. Αντίθετα όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο πιο παχιά είναι η φλούδα του και χειρότερη η γεύση του.

 

 

www.medinova.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies