Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΔιάφορα Πώς θα ανάψετε το τζάκι σας;

Πώς θα ανάψετε το τζάκι σας;

από kmir

images assets sections eimai mpampas Tzaki 205x300Να που ο χειμώνας έκανε την εμφάνιση του. 

Πρέπει λοιπόν να δούμε άμεσα τι θα κάνουμε για να ζεστάνουμε το σπίτι μας, όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Η πρώτη και εύκολη λύση είναι το τζάκι, φυσικά για όσους προνομιούχους υπάρχει στο σπίτι τους. Πολλές πιστεύουν ότι το άναμμα του είναι μια δύσκολη διαδικασία κι όσες φορές το επιχείρησαν, είχαν δυσάρεστα αποτελέσματα: Λερώθηκαν, ντουμάνιασαν το σπίτι με καπνό και λίγο έλειψε για να φωνάξουν οι γείτονες την πυροσβεστική!

Το μόνο που είναι δύσκολο να κάνεις εσύ, είναι να καθαρίσεις εσωτερικά την καμινάδα.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνει ειδικός και θα πρέπει να γίνεται κάθε 3-5 χρόνια, ανάλογα με την χρήση που κάνεις στο τζάκι σου.

Ας δούμε λοιπόν τώρα μαζί, πως θα ανάψεις το τζάκι:

Κατ’ αρχήν, απομάκρυνε από το χώρο γύρω από το τζάκι σου, ότι είναι εύφλεκτο ή επικίνδυνο να αλλοιωθεί ή να καταστραφεί από την ζέστη.

Αφού καθαρίσεις το χώρο, κοίταξε στο επάνω μέρος, στο εσωτερικό του τζακιού, υπάρχει το καπάκι που κλείνει την καμινάδα. Άνοιξέ το, έτσι ώστε όταν θα ανάψεις φωτιά ο καπνός να φεύγει ανενόχλητα στην καμινάδα σου.

Προμηθεύσου προσανάμματα, όπως δαδιά ή ειδικούς κύβους που θα βρεις στο super market και απόφυγε να χρησιμοποιήσεις χαρτιά ή εφημερίδες, που θα σου λερώσουν χωρίς λόγο την καμινάδα.

Άναψε το προσάναμμα και από πάνω, ακούμπησε με προσοχή λεπτά ξύλα, δημιουργώντας μια πυραμίδα κι αφήνοντας χώρο αναπνέει η φωτιά. Τώρα η φωτιά έχει ανάψει τα ξυλαράκια που έχεις βάλει.

Ακολούθησε την ίδια τακτική και γύρω-γύρω πάλι σε πυραμίδα, πρόσθεσε πιο χοντρά ξύλα, χωρίς να χαλάσεις την προηγούμενη πυραμίδα. Μπράβο σου, τα κατάφερες! 

Τώρα που όλα είναι έτοιμα, τοποθέτησε μπροστά από τη φωτιά την προστατευτική σίτα για να είσαι πιο ασφαλής.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies