Αρχική Μωρό 0-2Βρεφική Περιποίηση Πως κρατάμε ένα νεογέννητο μωρό;

Πως κρατάμε ένα νεογέννητο μωρό;

από kmir

Baby2Ο πρώτος χρόνος είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη του μωρού μας και αυτό που έχει ανάγκη κυρίως το μωρό, είναι αγάπη, στοργή και υπομονή.

Ένα από τα συνηθισμένα άγχη που έχουν σχεδόν όλες οι νέες μανούλες είναι πώς να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το νέο ευαίσθητο μωράκι τους.

Του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού εργοθεραπευτή, www.mandou.gr

Είναι λογικό, τις πρώτες ημέρες που φέρνουμε το μωρό μας στο σπίτι, να μη γνωρίζουμε πώς να κρατήσουμε ένα μωρό, πως το πιάνουμε ή το αλλάζουμε.

Οδηγίες:

Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το πιο ευαίσθητο σημείο του βρέφους σας, είναι το κεφαλάκι του. Για αυτό τον λόγο φροντίζετε πάντα να το προστατεύετε

Επειδή το μωράκι σας δεν μπορεί ακόμα να ελέγξει τους μυς του κεφαλιού προσέχετε πάντα, όταν το κρατάτε στην αγκαλιά σας να στηρίζετε τον αυχένα του

Όταν έρθει η ώρα να το σηκώσετε από την κούνια, τοποθετήστε το ένα σας χέρι κάτω από το κεφάλι και το λαιμό του για στήριξη, και το άλλο σας χέρι να κρατάει τον ποπό του. Όταν το κρατάτε πλέον γερά, με ήπιες και προσεκτικές κινήσεις φέρτε το κοντά στο στήθος σας

Στηρίζετε το κεφαλάκι και τον λαιμό του στο σημείο που βρίσκεται ο αγκώνας σας και με το άλλο σας χέρι κρατάτε την πλατούλα του, στο ύψος του αφαλού.

Η γνώμη του ειδικού:
Η αγκαλιά του μωρού είναι το καλύτερο ηρεμιστικό και η καλύτερη φροντίδα που μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί. Τα νεογέννητα μπορεί να φαίνονται εύθραυστα και ευαίσθητα αλλά έχουν πολλές αντοχές. Μην αγχώνεστε, δύσκολα ένα μωρό μπορεί να σας πάθει κάτι σοβαρό.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies