Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Πως κοιμάσαι με το ταίρι σου & τι σημαίνει;

Πως κοιμάσαι με το ταίρι σου & τι σημαίνει;

από kmir

Sad-Husband-And-WifeΟι στάσεις των ζευγαριών κατά τη διάρκεια του ύπνου μοιάζουν με ένα «σεισμογράφο» που καταγράφει την ψυχολογία της σχέσης του ζευγαριού.

Αποτελούν σύμβολα που δείχνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σχέσης, καθρεφτίζοντας τα συναισθήματα, τις εντάσεις, το πάθος, την έλξη, τα προβλήματα, τις αντιθέσεις.

Όπως κάθε καλός σεισμογράφος οι στάσεις ύπνου δεν είναι ποτέ ίδιες. Εξελίσσονται με το χρόνο και αλλάζουν ανάλογα με τις συναισθηματικές ανάγκες και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις του ζευγαριού.

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ πως αλλιώς κοιμάσαι με το ταίρι σου όταν όλα πάνε καλά, κι αλλιώς όταν η σχέση σου περνάει αναταράξεις.

Αλλιώς κοιμάσαι με έναν άνθρωπο κι αλλιώς με έναν άλλο. Ο τρόπος που κοιμόμαστε είναι μοναδικός, όπως μοναδικοί είμαστε όλοι μας.

Πως όμως γίνεται όλοι να ακολουθούμε κάποιους κανόνες; Η γλώσσα του σώματος είναι ένας τεράστιο αλφαβητάρι που μας βοηθά να διαβάζουμε τόσο τους άλλους, όσο και τον εαυτό μας.

Παρατήρησε τον εαυτό σου και το ταίρι στο κρεβάτι και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι….

Εγώ πάντως παρατήρησα πως πίσω από τη συμπεριφορά του σώματός μου κρύβεται όλος ο εσωτερικός μου κόσμος. Ακόμα κι όταν κάποια πράγματα δε λέγονται το σώμα μας έχει τον τρόπο να τα εκφράζει πηγαία και ειλικρινά.

Στάση κουτάλι!

Αποτελεί τη πιο δημοφιλή στάση των νέων ζευγαριών. Τα σώματα των συντρόφων δημιουργούν δύο καμπύλες, που η μία μπαίνει μέσα στην άλλη. Όταν ο άνδρας αγκαλιάζει τη γυναίκα, η στάση καθρεφτίζει μια υγιή και ολοκληρωμένη σχέση παραδοσιακά κατανεμημένων ρόλων, όπου ο άνδρας προστάτης εκδηλώνει αγάπη και προστατευτικότητα.

Όταν η γυναίκα είναι εκείνη που αγκαλιάζει από πίσω τον άνδρα, τότε αυτό μπορεί να είναι δείκτης αντισυμβατικής κατανομής ρόλων, με τη γυναίκα σε θέση κυνηγού. Μπορεί ωστόσο να εκφράζει και μια σχέση ανάγκης, ακόμα και εξάρτησης της γυναίκας από τον σύντροφό της.

Πρόσωπα αγκαλιασμένα!

Πρόκειται για μια ακόμη αγαπημένη στάση των νέων ζευγαριών. Εκφράζει τον έρωτα, το πάθος και την ανάγκη των συντρόφων να είναι συνέχεια μαζί… Είναι ωστόσο λιγάκι άβολη.

Πλάτη με πλάτη!

Η στάση αυτή είναι η αγαπημένη των ζευγαριών με μακροχρόνιες σχέση. Αν και δημιουργεί την εντύπωση της αποξένωσης στην πραγματικότητα καθρεφτίζει το αντίθετο, ειδικά όταν τα σώματα εφάπτονται. Η στάση αυτή είναι σύμβολο έντονης σεξουαλικής χημείας, αλλά ταυτόχρονα δείκτης συντροφικότητας και ανεξαρτησίας.

Πλάτη με πλάτη αλλά χωρίς επαφή!

Πρόκειται για τη στάση του καυγά. Υπό φυσιολογικές ωστόσο συνθήκες αποτελεί ένδειξη έλλειψης επικοινωνίας και ενδιαφέροντος από τον ένα ή και τους δυο. Ίσως και έλλειψης συναισθήματος. Μπορεί να δείχνει ότι κάποιος από τους δυο σας βιώνει ένα αίσθημα εγκατάλειψης, μοναξιάς ή έλλειψης ενδιαφέροντος.

Η στάση του βασιλιά!

Είναι μια από της πιο δημοφιλής στάσεις των βαθιά αγαπημένων ζευγαριών. Όταν εκείνος κοιμάται ανάσκελα, κι εκείνη ακουμπά με το κεφάλι της στον ώμο ή το στήθος του τότε το ζευγάρι βιώνει μια ολοκληρωμένη σχέση αγάπης, συντροφικότητας και τρυφερότητας. Η στάση αυτή εκφράζει συναισθήματα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σταθερότητας και επιθυμίας για δέσμευση.

Όταν η γυναίκα ακουμπά το κεφάλι της στο στήθος του συντρόφου, εκφράζει την ανάγκη για συναισθηματική σταθερότητα και ασφάλεια. Όταν ο άνδρας ακουμπά το κεφάλι του στο στήθος της συντρόφου του, εκφράζει την ανάγκη του να αισθανθεί από τη σύντροφό του ένα έντονο μητρικό ένστικτο.
Είναι μια στάση που ενισχύει την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι…

Στάση σταυρός!

Όταν ο άνδρας κοιμάται ανάσκελα με ανοιχτά τα χέρια, σαν σταυρό και εκείνη κοιμάται δίπλα του με γυρισμένη την πλάτη σε εμβρυακή στάση τότε ανάμεσα στο ζευγάρι υπάρχει ένα φιλελεύθερο πνεύμα. Με τη στάση αυτή οι σύντροφοι εκφράζουν την τάση τους για ανεξαρτησία και αυτονομία.

Η στάση αυτή δείχνει πως και το ζευγάρι είναι ερωτευμένο εντούτοις επιθυμούν να κρατήσουν την άνεση και τον προσωπικό τους «χώρο». Η στάση αυτή εκφράζει συντρόφους που δεν αγαπούν την καταπίεση της ασφυκτικής δέσμευσης.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies