Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Πως καθαρίζουμε τα χαλιά του σπιτιού;

Πως καθαρίζουμε τα χαλιά του σπιτιού;

από kmir

xaliaΚάθε χρόνο τέτοια εποχή πρέπει να κάνουμε όλες αυτές τις άχαρες δουλειές στο σπίτι, όπως το μάζεμα των χειμωνιάτικων ρούχων μας και των χαλιών μας!

Της Σκοπελίτη Μαρίας

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε τα χαλιά μας;

Αν τα δώσεις σε ταπητοκαθαρηστήριο…

Σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις να κάνεις πολλά. Απλώς μαζεύεις τα χαλιά και στην συνέχεια έρχεται το συνεργείο και τα παίρνει. Μπορείς να συμφωνήσεις να στα φυλάξουν το καλοκαίρι και να στα φέρουν την επόμενη σεζόν.

Από την άλλη αν έχεις χώρο για να τα αποθηκεύσεις, μπορείς απλώς να συμφωνήσεις να στα καθαρίσουν, με αυτό τον τρόπο γλιτώνεις τα χρήματα της φύλαξης. Η λύση να δώσεις τα χαλιά έξω, είναι η πιο ξεκούραστη αλλά και η πιο δαπανηρή.

 fleriana

Πως καθαρίζουμε τα χαλιά μόνες μας;

Είτε είναι σχετικά καθαρά τα χαλιά είτε είναι βρώμικα, το πρώτο βήμα του καθαρισμού είναι να τα σκουπίσεις καλά με την ηλεκτρική σκούπα. Αφού το σκουπίσεις καλά, ρίξε μαγειρική σόδα σε όλο το χαλί και άφησε την όλη μέρα, στην συνέχεια θα πρέπει να σκουπίσεις και πάλι το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα.

Αφού έχει ρίξει την μαγειρική σόδα και έχεις σκουπίσει πολύ καλά το χαλί, σε μια λεκάνη βάλε νερό και ξίδι, το ξίδι απολυμαίνει και απομακρύνει τις μυρωδιές. Θα πρέπει στην συνέχεια να αφήσεις το χαλί να στεγνώσει πολύ καλά πριν το αποθηκεύσεις. Η υγρασία καταστρέφει το χαλί!!! Άπλωσε λοιπόν τα χαλιά σου για 2-3 μέρες στο μπαλκόνι για να στεγνώσουν καλά!

Αφού είσαι σίγουρη ότι έχει στεγνό καλά, άπλωσε σε όλο το χαλί εφημερίδες.

Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι θα πρέπει να περάσεις όλο το χαλί με ένα εντομοαπωθητικό για να μην σου το καταστρέψει ο σκόρος. Τις εφημερίδες τις βάζουμε για να απορροφήσουν τυχόν υγρασία που έχει μείνει στο χαλί μας!

Στην συνέχεια τυλίγουμε το χαλί σφιχτά, σαν ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Τέλος δεν ξεχνάμε να βάλουμε στα χαλιά μας τις ειδικές σακούλες, που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ!

Καλή επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies