Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΥποβοηθούμενη Αναπαραγωγή Πώς γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Πώς γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση;

από kmir

balitsakiΗ εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η γονιμοποίηση των ωαρίων της γυναίκας από τα σπερματοζωάρια του άνδρα, έξω από το σώμα της γυναίκας μέσα σε ένα εργαστήριο.

Eίναι δηλαδή μια γονιμοποίηση «in vitro».

Αυτό σημαίνει πως είναι μια γονιμοποίηση «εντός υάλου», όπως είναι η ακριβής μετάφραση της λατινικής αυτής φράσης, επιστημονικός όρος που δηλώνει πως ένα πείραμα, ή έρευνα γίνεται έξω από έναν ζωντανό οργανισμό, στο εργαστήριο μέσα σε ένα τρυβλίο Petri.

Η εξωσωματική (in vitro) γονιμοποίηση είναι μερικές φορές μια βιώσιμη επιλογή για εκείνους που έχουν δυσκολία να συλλάβουν με φυσικό τρόπο. Η κατανόηση της διαδικασίας μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια που σκέφτονται να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση να αποκτήσουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουν.

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης συνήθως αρχίζει με τον έλεγχο καθορισμού της καλύτερης δυνατής μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τόσο η γυναίκα, όσο και ο άνδρας πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθούν τυχόν παράγοντες που μπορεί να αναστέλλουν τη φυσική σύλληψη. Η εξωσωματική γονιμοποίηση χρησιμοποιείται συχνά σε περιπτώσεις όπου συμβαίνει ενδομητρίωση, χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων ή ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Εάν οι συμμετέχοντες φαίνεται να είναι καλοί υποψήφιοι για εξωσωματική γονιμοποίηση, μετά από έλεγχο μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία που αποτελείται από πέντε βήματα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies