Από την Κατερίνα Α., Ξάνθη
Υλικά:
- -1 κιλό διάφορα πετρόψαρα (σκορπίνες, πέρκες, δράκαινες κ.λπ.)
- -2 πατάτες
- -2 ντομάτες ώριμες
- -10 κλαράκια σέλινο
- -2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
- -4 λεμόνια (το χυμό τους)
- -½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- -Αλάτι
- -Πιπέρι
Εκτέλεση:
- -Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το σέλινο.
- -Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- -Ρίχνουμε μέσα τα ψάρια, καθαρισμένα και αλατισμένα.
- -Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό ακόμα, ώστε να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουμε για 15-20’.
- -Όταν είναι έτοιμα και τα ψάρια, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
- -Τα σουρώνουμε και ανάλογα με τα ψάρια, μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε και να ανακατέψουμε τον πολτό στη σούπα, ή να τα σερβίρουμε ολόκληρα μέσα στο σουρωμένο ζωμό με τα λαχανικά μας.
- -Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |