Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ (ΚΑΚΚΑΒΙΑ)

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ (ΚΑΚΚΑΒΙΑ)

από kmir

Από την Κατερίνα Α., Ξάνθη


Υλικά:

  • -1 κιλό διάφορα πετρόψαρα (σκορπίνες, πέρκες, δράκαινες κ.λπ.)
  • -2 πατάτες
  • -2 ντομάτες ώριμες
  • -10 κλαράκια σέλινο
  • -2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • -4 λεμόνια (το χυμό τους)
  • -½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • -Αλάτι
  • -Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • -Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το σέλινο. 
  • -Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
  • -Ρίχνουμε μέσα τα ψάρια, καθαρισμένα και αλατισμένα.
  • -Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό ακόμα, ώστε να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουμε για 15-20’.
  • -Όταν είναι έτοιμα και τα ψάρια, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. 
  • -Τα σουρώνουμε και ανάλογα με τα ψάρια, μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε και να ανακατέψουμε τον πολτό στη σούπα, ή να τα σερβίρουμε ολόκληρα μέσα στο σουρωμένο ζωμό με τα λαχανικά μας. 
  • -Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies