Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Προδιαγεγραμμένη από τη μήτρα η εκδήλωση του αυτισμού!

Προδιαγεγραμμένη από τη μήτρα η εκδήλωση του αυτισμού!

από kmir

autismos usaΑμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως διαθέτουν πλέον αδιάψευστα στοιχεία

ότι ο αυτισμός είναι προκαθορισμένος πριν ακόμη γεννηθεί το παιδί.

Ανομοιογενείς μεταβολές που παρατηρούνται στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του εμβρύου μπορεί να πυροδοτήσουν αργότερα τα συμπτώματα της διαταραχής του αυτιστικού φάσματος, δηλώνουν οι ερευνητές.

Η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη βαθύτερη κατανόηση της εγκεφαλικής λειτουργίας, των παιδιών με αυτισμό και έτσι να συμβάλει στην ανακάλυψη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Παράλληλα, δίνει έμφαση στην ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCSD και το Ινστιτούτο Επιστημών για τον Εγκέφαλο (Allen Institute) ανέλυσαν μετά θάνατον τον εγκεφαλικό ιστό 22 παιδιών με ή χωρίς αυτισμό. Τα παιδιά είχαν ηλικία 2 έως 15 έτη.

Χρησιμοποίησαν γενετικούς δείκτες ώστε να μελετήσουν πώς το εξωτερικό περίβλημα του εγκεφάλου, ο εγκεφαλικός φλοιός, δημιουργεί τις διάφορες συνδέσεις και σχηματίζει στρώματα.

Παρατηρήθηκαν ανωμαλίες στο 90% των παιδιών με αυτισμό και μόλις στο 10% των παιδιών που δεν είχαν εκδηλώσει τη διαταραχή.

Οι αλλαγές εντοπίστηκαν σε περιοχές του εγκεφάλου που αφορούν στην κοινωνική και συναισθηματική επικοινωνία αλλά και τη γλώσσα, πολύ πριν τη γέννηση.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι η ανομοιογένεια των μεταβολών μπορεί να εξηγήσει γιατί κάποια παιδιά με αυτισμό παρουσιάζουν βελτίωση εάν λάβουν θεραπεία αρκετά νωρίς.

Tο γεγονός ότι οι μεταβολές εντοπίζονται αποσπασματικά και όχι σε όλη την έκταση του φλοιού, δίνει ελπίδα αλλά και βαθύτερη γνώση για τη φύση της διαταραχής.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies