Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Πού παντρεύονται τα περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα, πού γεννούν και πού χωρίζουν;

Πού παντρεύονται τα περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα, πού γεννούν και πού χωρίζουν;

από kmir

3coupleΠού παντρεύονται τα περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα,πού γεννούν και που χωρίζουν;

Η Ρόδος για τους γάμους,το Μαρούσι για τις γεννήσεις και η Αθήνα για τα διαζύγια αλλά και για τους θανάτους κρατούν τα σκήπτρα για κάθε έναν από τους προαναφερόμενους τομείς.

Όλα αυτά τα ενδιαφέρονται στοιχεία αλλά και η αναλογία ένα διαζύγιο ανά 3,4 γάμους προκύπτουν από τα δεδομένου του Εθνικού Ληξιαρχείου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Ληξιαρχείου από τις 8 Μαΐου 2013 έως σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύτερος Τύπος», το μέρος που προτιμά η πλειοψηφία των Ελλήνων για να ενώσει τις ζωές του είναι η Ρόδος.

Ακολουθούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη για να λάμψει με μικρή διαφορά στην τέταρτη θέση, η Σαντορίνη όπου καταφθάνουν μελλόνυμφοι από τα πέρατα της γης.

Δύο ακόμη νησιά μπαίνουν στην πρώτη δεκάδα, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκεται και η Σκιάθος.

Τα σύμφωνα συμβίωσης έχουν ελάχιστα απασχολήσει τα δημοτικά ληξιαρχεία καθώς έχουν καταγραφεί 55 στην Αθήνα, από 10 σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, 9 στην Κόρινθο, 8 στη Ν.Ιωνία, από 7 σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Μπραχάμι και Χανιά, 6 στο Χαλάνδρι και ακόμη λιγότερα σε άλλους δήμους.

Όμως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Ληξιαρχείου ένας στους 3 γάμους καταλήγει στο… διαζύγιο, αφού η αναλογία διαζυγίων-γάμων στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 1:3,4.

Πρωταθλήτρια στο… σπορ αναδεικνύεται η Αθήνα με αναλογία 1:1. Με απλά λόγια όποιος παντρεύεται στην πρωτεύουσα χωρίζει κιόλας.

Τόπος γέννησης: «Μαρούσι». Αυτό θα αναγράφεται στα έγγραφα των περισσοτέρων παιδιών, αφού στο συγκεκριμένο δήμο καταγράφονται οι περισσότερες γεννήσεις, κάτι το οποίο είναι λογικό αν λάβουμε υπόψιν ότι εκεί βρίσκονται τα περισσότερα μαιευτήρια.

Στην τρίτη θέση είναι το Παλαιό Φάληρο, στην τέταρτη η Θεσσαλονίκη, στην πέμπτη ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Λόγοι υποδομών (νοσοκομεία, κοιμητήρια) επηρεάζουν και τον τόπο όπου καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι.

Προηγούνται Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά στην τρίτη θέση είναι ο δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στην 7η το Κερατσίνι και στις δύο τελευταίες της πρώτης δεκάδας οι δήμοι Βύρωνα και Ζωγράφου.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies