Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα Ο ρόλος της ωορρηξίας στη επιλογή συντρόφου!

Ο ρόλος της ωορρηξίας στη επιλογή συντρόφου!

από kmir

zvdia eutuxiaΜια πεποίθηση που ταιριάζει στα στερεότυπα είναι αυτή που υποστηρίζει πως οι γυναίκες έλκονται από τους ιδιαίτερα αρρενωπούς άνδρες.

Υπάρχει, όμως, μια καλή είδηση για όσους άνδρες δεν ταιριάζουν στην περιγραφή.

Οι γυναίκες έλκονται μεν περισσότερο για τους ιδιαίτερα αρρενωπούς άνδρες, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο για ένα μικρό διάστημα του μήνα και πιο συγκεκριμένα για το διάστημα της ωορρηξίας τους και δεν τους επιθυμούν ως συντρόφους σε μια μακροπρόθεσμη σχέση.

Αυτό αναφέρει μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA), με επικεφαλής την Kelly Gildersleeve, που υποστηρίζει πως η επιθυμία για συντρόφους με ιδιαίτερα ανδρικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, μπορεί να είναι αποτέλεσμα της γενετικής εξέλιξης.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychological Bulletin. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συζήτηση για το αν οι γυναίκες αλλάζουν γνώμη για το είδος του συντρόφου που προτιμούν κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, διαρκεί εδώ και 20 χρόνια.

Η ερευνητική ομάδα αποφάσισε να αναλύσει 50 δημοσιευμένες και αδημοσίευτες μελέτες που εξέτασαν αυτό το συσχετισμό. Οι γυναίκες μπορεί να «οσφρίζονται» τους κατάλληλους γι’ αυτές συντρόφους

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι γυναίκες επιδεικνύουν μια σημαντική «στροφή» στην προτίμηση συντρόφου κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου τους. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μπορούν να καθορίσουν ποιον σύντροφο προτιμούν, μέσω της μυρωδιάς του σώματος ενός άνδρα.

Στις προηγούμενες μελέτες οι ερευνητές ζήτησαν από γυναίκες να μυρίσουν μια ποικιλία από Τ-shirts που είχαν φορεθεί από άνδρες με διαφορετική συμμετρία προσώπου και σώματος. Τα πειράματα αποκάλυψαν πως κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, στον έμμηνο κύκλο, οι γυναίκες προτίμησαν τις οσμές των ανδρών που ήταν πιο συμμετρικοί.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η συμμετρία του προσώπου και του σώματος συνδέεται με καλύτερη υγεία, μεγάλο σώμα και σεξουαλικά χαρακτηριστικά. Προσθέτουν, δε, πως η συμμετρία προσώπου και σώματος θα μπορούσε να είναι και σημάδι γενετικής ποιότητας.

Όμως, η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει πως έχει μια θεωρία που θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή τη «στροφή προτίμησης» των γυναικών σε πιο αρρενωπό σύντροφο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies