Αρχική Παιδί 2-6Φροντίδα Πότε μπορεί να ξεκινήσει να βάφεται η κόρη μου;

Πότε μπορεί να ξεκινήσει να βάφεται η κόρη μου;

από kmir

104712772Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο οι εμπορικές εταιρίες δημιουργούν και προωθούν νέα προϊόντα που τυπικά αφορούν ενήλικες.

Του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιακού εργοθεραπευτή, www.mandou.gr

Παιδικές ή εφηβικές τσάντες, αξεσουάρ μόδας όπως μαντίλια, μπιζού κλπ. είναι πλέον στα ράφια κάθε πολυκαταστήματος με παιδικά ρούχα και αναζητούν καταναλωτές.

Μέσα σε όλα αυτά τα προϊόντα δεν λείπουν και τα καλλυντικά για μακιγιάζ όπως κραγιόν, σκιές για τα μάτια, make up κλπ.

Οι σύγχρονοι γονείς, συχνά καλούνται να καθοδηγήσουν τα παιδιά ώστε να μην στερούνται όλα αυτά τα αξεσουάρ και παράλληλα να μην χάσουν την παιδικότητα τους.

Η κατάσταση όμως γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, γιατί σε όλες αυτές τις διαφημιστικές καμπανιές συμμετέχουν και οι εταιρίες παιχνιδιών.

Πολλά σύγχρονα παιχνίδια προσχολικής ηλικίας έχουν αντικείμενο το μακιγιάζ της κούκλας. Για τα παιδιά του δημοτικού κάποια αλλά έχουν υλικά για να φτιάξει το παιδί τα νύχια του παρόμοια με της μητέρας του.

Πάντα τα κοριτσάκια από πολύ μικρή ηλικία, παρατηρούν τις μητέρες τους που βάφονται και φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Από την προσχολική ηλικία και καθώς μεγαλώνουν προσπαθούν να τις μοιάσουν και να τις μιμηθούν. Συχνά θα τις δείτε να παίρνουν τα κραγιόν σας, να φοράνε τα τακούνια σας, να χρησιμοποιούν το ρουζ σας κλπ.

Αυτή η διαδικασία αφορά την ταύτιση του κοριτσιού με την μητέρα και είναι σημαντικό να γίνεται για την συναισθηματική ανάπτυξη του κοριτσιού. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν το μικρό σας κοριτσάκι ζητά επίμονα να χρησιμοποιήσει να βάλει κάποια από τα καλλυντικά για να πάει στο σχολείο της ή σε ένα παιδικό πάρτι που είναι προσκεκλημένη.

Τότε είναι που οι γονείς αλλά κυρίως η μητέρα θα πρέπει να βάλουν όρια στο μικρό τους κοριτσάκι και να συζητήσουν μαζί του για το πότε ένα μικρό κορίτσι κάνει μακιγιάζ και πως είναι το παιδικό – εφηβικό μακιγιάζ και γιατί δεν γίνεται καθημερινά αλλά μόνο σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies