Αρχική Είμαι ΈγκυοςΠρακτικός Οδηγός Πόσο πρέπει να απέχουν 2 εγκυμοσύνες;

Πόσο πρέπει να απέχουν 2 εγκυμοσύνες;

από kmir

egymosini agxosΟρισμένοι γονείς βιάζονται να προσθέσουν ακόμη ένα μέλος στην οικογένειά τους, αγνοώντας τις συμβουλές των ειδικών σχετικά με το ιδανικό διάστημα που θα πρέπει να μεσολαβήσει από τη μία εγκυμοσύνη στην άλλη.

Είναι καλό τα αδέρφια να έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, όμως η πολύ μικρή χρονική απόσταση ανάμεσα στις δύο εγκυμοσύνες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού, άρα εμμέσως και του πατέρα.

Μελέτη που εκπονήθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρει ότι αρκετές γυναίκες φέρνουν στον κόσμο το δεύτερο ή τρίτο παιδί τους σε διάστημα μικρότερο των συνιστώμενων 18 μηνών.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι μια νέα εγκυμοσύνη εντός 12 μηνών από την προηγούμενη γέννα συνδέεται με επιπλοκές για τη μητέρα και το έμβρυο, όπως αποκόλληση του πλακούντα από τα εσωτερικά τοιχώματα της μήτρας, προσκόλληση του πλακούντα στα κατώτερα τμήματα της μήτρας και επικάλυψη του τραχήλου καθώς και αυξημένο κίνδυνο αυτισμού στο παιδί που θα γεννηθεί.

Μια νέα εγκυμοσύνη εντός 18 μηνών από την προηγούμενη γέννα συνδέεται επίσης με το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση και τον πρόωρο τοκετό.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies