Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Πόσο μας γερνά τελικά το στρες;

Πόσο μας γερνά τελικά το στρες;

από kmir

stress aging.jpg 1Μια μέρα γεμάτη στρες μας «σπρώχνει» στα γλυκά, το πρόχειρο φαγητό και το αλκοόλ.

Σπανίως όμως σκεφτόμαστε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του στρες και κατ’ επέκταση της κακής διατροφής στην εμφάνιση και την υγεία μας.

Η Anna Magee, βραβευμένη δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της ιστοσελίδας healthista.com ανησυχούσε για την επίδραση του στρες στην επιδερμίδα και τον οργανισμό της.

Έτσι, ζήτησε τη βοήθεια της ειδικού στην ιατροδικαστική τέχνη (forensic art) Auriole Prince, η οποία της έδωσε (κυριολεκτικά) μια εικόνα για το πώς θα είναι το πρόσωπό της 10 χρόνια μετά εάν συνεχίσει να αντιμετωπίζει καθημερινά έντονο στρες.

Η Prince είχε συνεργαστεί παλαιότερα με το FBI αλλά και με αστυνομικούς ερευνητές. Είναι ειδική στη σχεδίαση ώστε να αποδοθεί προσεγγιστικά μια εικόνα του προσώπου μετά από κάποια χρόνια. Τέτοιου είδους τεχνικές χρησιμοποιούνται συχνά από την αστυνομία για να δουν πώς θα είναι ένας αγνοούμενος μετά από χρόνια.

Σήμερα, η Prince παρέχει μέσω της ιστοσελίδας της changemyface.com λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς θα είναι το πρόσωπό τους μετά από χρόνια.

Το στρες επηρεάζει κάθε επιμέρους σύστημα του οργανισμού μας αλλά και την εμφάνισή μας. Όταν αντιμετωπίζουμε έντονο στρες, ο οργανισμός μας αφυδατώνει το δέρμα σε μια προσπάθεια να δώσει περισσότερη ενέργεια στους μύες.

Αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται περισσότερες ρυτίδες και κηλίδες και παράλληλα το δέμα να χαλαρώνει. Οι σακούλες κάνουν την εμφάνισή τους κάτω από τα μάτια και το δέρμα χάνει τη λάμψη του.

Η MailOnline ζήτησε από εθελοντές να δώσουν τις φωτογραφίες τους ώστε η Prince να τους δείξει πώς θα είναι μετά από 10 χρόνια μάχης με το στρες.

 forart4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies