Αρχική Μωρό 0-2Διατροφή Πως πρέπει να φτιάξετε το φαγητό του;

Πως πρέπει να φτιάξετε το φαγητό του;

από kmir

Bongo Pans4 τρόποι για να φτιάξετε σπιτικό φαγητό για το μωρό σας.

Του Βουδούρη Ελευθέριου, Παιδιάτρου, pedvoudouris.blogspot.gr

Μέθοδος πρώτη: Βράσιμο!

Το βράσιμο είναι μια καλή μέθοδος να μαγειρέψετε μεγάλη ποσότητα τροφής και κρέας που μετά το βράσιμο γίνεται πολύ μαλακό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κατσαρόλα και νερό. Αν θεωρείται ότι με το βράσιμο χάνονται θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό από το βράσιμο για να επεξεργαστείτε το φαγητό.

Μέθοδος δεύτερη: Ατμός!

Αν θέλετε να διατηρήσετε την γεύση και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, το μαγείρεμα στον ατμό είναι αυτό που αναζητάτε. Το μαγείρεμα στον ατμό σημαίνει ότι θα μαγειρέψετε το φαγητό πάνω από νερό που βράζει χωρίς αυτό να έρχεται σε επαφή με το νερό. Αγοράστε τον ατμομάγειρα που σας αρέσει και φτιάξτε υπέροχα φαγητά.

Μέθοδος τρίτη: Μικροκύματα!

Τα μικροκύματα μπορούν να θεωρηθούν σαν μια άλλη μορφή ατμομαγειρέματος και είναι καλή μέθοδος, όταν θέλετε να μαγειρέψετε μικρές ποσότητες φαγητού και γρήγορα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πατάτες πρέπει να είναι τρυπημένες και τα λαχανικά πρέπει να είναι καλυμμένα στο πιάτο ασφαλείας μαζί με λίγο νερό.
Μην χρησιμοποιείται σακούλες για το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων. Υπάρχει πιθανότητα υπολείμματα πλαστικού να εισέρχονται στο φαγητό.
Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι στον φούρνο μικροκυμάτων η θερμότητα δεν είναι πάντοτε σταθερή. Το ανακάτεμα του φαγητού στα μισά του μαγειρέματος μπορεί να βοηθήσει το φαγητό να έχει την ίδια θερμοκρασία. Οι γονείς όμως πρέπει να ανακατεύουν και δοκιμάζουν το φαγητό πριν το δώσουν στο μωρό τους.

Μέθοδος τέταρτη: Ψήσιμο!

Μερικά λαχανικά, αυτά που είναι σκληρά, αμυλούχα, όπως οι γλυκοπατάτες, μπορούν να μαγειρευτούν πολύ καλά με ψήσιμο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies