Αρχική Παιδί 2-6Πρακτικός Οδηγός Ποιο είναι το καλύτερο θερμόμετρο;

Ποιο είναι το καλύτερο θερμόμετρο;

από kmir

thermometroΕάν αισθάνεστε το παιδί σας ζεστό, είναι μάλλον ώρα να του πάρετε τη θερμοκρασία.

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά αν είστε άπειροι σε αυτό, μπορεί να έχετε μια σειρά από ερωτήσεις που χρήζουν άμεσης απάντησης.

Ποιο είδος θερμομέτρου είναι το καλύτερο; Υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές θερμομέτρου που να είναι διαφορετικές για βρέφη και για μεγαλύτερα παιδιά;

Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να πάρετε σωστά τη θερμοκρασία του παιδιού σας.

Επιλογές θερμομέτρου!

Ένα γυάλινο θερμόμετρο υδραργύρου ήταν κάποτε κάτι το βασικό στα περισσότερα ιατρεία, αλλά και στα σπίτια.

Σήμερα, τα θερμόμετρα υδραργύρου δεν συνίστανται, διότι μπορεί να σπάσουν και να επιτρέψουν στον υδράργυρο να εξατμιστεί και να τον εισπνεύσετε.

Όταν επιλέγετε ένα θερμόμετρο, σκεφτείτε αυτές τις επιλογές:

Ψηφιακά θερμόμετρα!

Αυτά τα θερμόμετρα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς αισθητήρες θερμότητας για την καταγραφή της θερμοκρασίας του σώματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ορθό, το στόμα ή τη μασχάλη. Οι θερμοκρασίες μασχάλης, ωστόσο, είναι συνήθως οι λιγότερο ακριβείς από τις τρεις.

Ψηφιακά θερμόμετρα αφτιού (τυμπανική μεμβράνη)!

Αυτά τα θερμόμετρα χρησιμοποιούν μια υπέρυθρη ακτίνα για να μετρήσουν τη θερμοκρασία μέσα στο κανάλι του αυτιού. Λάβετε υπόψη ότι το κερί του αυτιού ή ένα μικρό, καμπυλωτό κανάλι του αφτιού μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια της θερμοκρασίας του θερμομέτρου αυτού.

Ψηφιακό θερμόμετρο πιπίλα!

Το παιδί σας απλά μασά την πιπίλα μέχρι να καταγραφεί η μέγιστη θερμοκρασία.

Θερμόμετρα κροταφικής αρτηρίας!

Αυτά τα θερμόμετρα χρησιμοποιούν ένα σαρωτή υπέρυθρης ακτινοβολίας για τη μέτρηση της θερμοκρασίας της κροταφικής αρτηρίας στο μέτωπο.

Συμβουλές για την ασφάλεια!

Ανεξάρτητα από το είδος του θερμομέτρου που χρησιμοποιείτε, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του. Πριν και μετά από κάθε χρήση, καθαρίστε το άκρο του θερμόμετρου με οινόπνευμα ή σαπούνι και χλιαρό νερό.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο για να λάβετε θερμοκρασία ορθού, πάρτε ένα άλλο ψηφιακό θερμόμετρο για χρήση από το στόμα. Ονομάστε κάθε θερμόμετρο και ποτέ μην χρησιμοποιείτε το ίδιο θερμόμετρο και στα δύο μέρη.

Για ασφάλεια και για να βεβαιωθείτε ότι το θερμόμετρο παραμένει στη θέση του, ποτέ μην αφήνετε το παιδί σας χωρίς επίβλεψη, ενώ παίρνετε τη θερμοκρασία του.

Παίζει ρόλο η ηλικία;

Το καλύτερο είδος του θερμομέτρου ή το καλύτερο μέρος για να εισαγάγετε το θερμόμετρο, εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού σας.

Από τη γέννηση έως 3 μηνών: Χρησιμοποιήστε ένα απλό ψηφιακό θερμόμετρο για να πάρετε θερμοκρασία ορθού. Νέα έρευνα δείχνει ότι ένα θερμόμετρο κροταφικής αρτηρίας μπορεί επίσης να παρέχει ακριβείς μετρήσεις στα νεογέννητα.

3 μηνών έως 4 χρόνων: Μία θερμοκρασία ορθού παρέχει τις καλύτερες ενδείξεις για τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 4 χρόνων. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο για να λάβετε μια θερμοκρασία μασχάλης, ένα θερμόμετρο κροταφικής αρτηρίας ή ένα ψηφιακό θερμόμετρο πιπίλα.

Ωστόσο, περιμένετε έως ότου το μωρό σας είναι τουλάχιστον 6 μηνών για να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο αφτιού. Εάν χρησιμοποιείτε άλλο τύπο θερμομέτρου για να πάρετε τη θερμοκρασία ενός μικρού παιδιού και έχετε αμφιβολίες σχετικά με τα αποτελέσματα, να λάβετε θερμοκρασία ορθού.

4 ετών και άνω: Μέχρι την ηλικία των 4 ετών, τα περισσότερα παιδιά μπορούν να κρατήσουν ένα ψηφιακό θερμόμετρο κάτω από τη γλώσσα για το σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να πάρετε μια θερμοκρασία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό ψηφιακό θερμόμετρο για να λάβετε μια θερμοκρασία μασχάλης, ένα θερμόμετρο κροταφικής αρτηρίας ή ένα ψηφιακό θερμόμετρο αφτιού.

Πώς γίνεται;

Η θερμοκρασία του ορθού: Ενεργοποιήστε το ψηφιακό θερμόμετρο και λιπάνετε το άκρο του θερμόμετρου με βαζελίνη. Βάλτε το μωρό ή το παιδί σας στην πλάτη του, σηκώστε του τους μηρούς του και τοποθετήστε το θερμόμετρο με το λιπαντικό 1.3-2.5 εκατοστά στον πρωκτό του.

Σταματήστε εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε αντίσταση. Κρατήστε το θερμόμετρο στη θέση του μέχρις ότου σημάνει ότι έλαβε τη θερμοκρασία. Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε τη θερμοκρασία.

Θερμοκρασία του στόματος: Ενεργοποιήστε το ψηφιακό θερμόμετρο. Τοποθετήστε το άκρο του θερμόμετρου κάτω από τη γλώσσα του παιδιού σας και ζητήστε από το παιδί σας να κρατήσει τα χείλη του κλειστά. Αφαιρέστε το θερμόμετρο όταν σημάνει ότι έλαβε τη θερμοκρασία. Εάν το παιδί σας τρώει ή πίνει, περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά για να πάρετε τη θερμοκρασία του. Εάν το παιδί σας υποφέρει από συμφόρηση και αναπνέει από τη μύτη του, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μέθοδο.

Θερμοκρασία μασχάλης: Ενεργοποιήστε το ψηφιακό θερμόμετρο. Οταν τοποθετείτε το θερμόμετρο κάτω από την μασχάλη του παιδιού σας, βεβαιωθείτε ότι αγγίζει το δέρμα και όχι τα ρούχα. Κρατήστε το θερμόμετρο σφιχτά στη θέση του μέχρις ότου σημάνει ότι έλαβε τη θερμοκρασία. Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε τη θερμοκρασία.

Θερμοκρασία του αυτιού: Ενεργοποιήστε το θερμόμετρο. Τοποθετήστε απαλά το θερμόμετρο στο αυτί του παιδιού σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες του θερμομέτρου και βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το θερμόμετρο στη σωστή απόσταση στο κανάλι του αφτιού. Κρατήστε το θερμόμετρο σφιχτά στη θέση του μέχρις ότου λάβει τη θερμοκρασία. Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε τη θερμοκρασία.

Θερμοκρασία κροταφικής αρτηρίας: Ενεργοποιήστε το θερμόμετρο. Σαρώστε απαλά το θερμόμετρο στο μέτωπο του παιδιού σας. Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε τη θερμοκρασία.

medinova.gr

philips avent family1

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies