Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Ποια ώρα της ημέρας μαζεύονται τα κουνούπια;

Ποια ώρα της ημέρας μαζεύονται τα κουνούπια;

από kmir

images-assets-sections-paidi-2-6-praktikos-odigos-kounoupia-209x300Το δελτίο καιρού για κουνούπια είναι γεγονός και η αξιοπιστία του είναι πλέον ανάλογη με εκείνη των θερμοκρασιών.

Έλληνες ερευνητές ανέπτυξαν για πρώτη φορά στη χώρα μας μια διαδικτυακή εφαρμογή με σκοπό την πρόβλεψη της δραστηριότητας των κουνουπιών ημέρα με την ημέρα σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, δημιούργησαν την πρωτοποριακή εφαρμογή που δείχνει ανά περιοχή, τις ώρες που θα «χτυπήσουν» τα κουνούπια.

Ο δείκτης δραστηριότητας των κουνουπιών είναι στην ιστοσελίδα conops.gr και για την εξαγωγή του, χρησιμοποιούνται μετεωρολογικά δεδομένα θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας και ανέμου που προέρχονται από τις προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ερευνητές λαμβάνουν υπόψη τους τη θερμοκρασία – οι ιδανικές θερμοκρασίες για το πέταγμα των κουνουπιών είναι 20-25 βαθμοί Κελσίου και γι αυτόν το λόγο άλλωστε τα περισσότερα κουνούπια εμφανίζονται τη νύχτα – της σχετικής υγρασίας η οποία πρέπει να είναι σε επίπεδα άνω του 60% -, αλλά και του ανέμου.

Όταν οι άνεμοι είναι πάνω από 4 Μποφόρ (άνω των 20 χιλιομέτρων/ώρα), τα κουνούπια δεν πετούν.

Αθήνα:

koynoypia αθηνα

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάτρα: 

koynoypia patra

 

 

 

 

 

 

 

 

Δράμα:

koynoypia drama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies