Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Ποια σοβαρή ασθένεια κρύβουν οι τηγανητές πατάτες;

Ποια σοβαρή ασθένεια κρύβουν οι τηγανητές πατάτες;

από kmir

images-assets-sections-paidi-2-6-diatrofi-PatatesTiganites-205x300Επιστήμονες δημοσίευσαν πρόσφατα στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC) μια έρευνά, στην οποία εξέταζαν κατά πόσο συγκεκριμένες τροφές μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνες για την υγεία.

Όπως διαπίστωσαν, μία από τις πιο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες.

Ιδιαίτερα μάλιστα οι προτηγανισμένες φάνηκε πως έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα καρκινογόνων χημικών ουσιών.

Προκειμένου να είναι τραγανές στο εξωτερικό και μαλακές στο εσωτερικό, οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και τελικά καταψύχονται, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται πολύς χρόνος για να μαγειρευτούν πριν καταναλωθούν.

Ωστόσο, η επεξεργασία αυτή, επηρεάζει τα επίπεδα του ακρυλαμιδίου που παράγεται κατά το τηγάνισμα τους.

Πρόκειται για μία δυνητικά καρκινογόνο ουσία, γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν σθεναρά να καταναλώνουμε με μέτρο και σε ειδικές περιστάσεις τηγανητά τρόφιμα.

Οι υγειονομικές αρχές, όπως η Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας, δεν συνιστούν να πάψουμε εντελώς να τρώμε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά οπωσδήποτε να φροντίζουμε να μην αποτελούν αυτά τον κορμό της διατροφής μας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies