Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Ποια είναι τα βρώμικα σημεία στην κουζίνα!

Ποια είναι τα βρώμικα σημεία στην κουζίνα!

από kmir

vrwmika simeiaΠοια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα;

Το χερούλι του ψυγείου!

Μαγειρεύετε κοτόπουλο ή κρέας; Τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω σε αυτά, έχουν μεταφερθεί στο χερούλι του ψυγείου καθώς ανοίγετε για να συγκεντρώσετε τα υπόλοιπα υλικά. Όσο και να πλύνετε το κρέας, μέχρι να μαγειρευτεί, κρατάει πάνω του μικρόβια τα οποία θα σκοτωθούν με το μαγείρεμα, λόγω υψηλής θερμοκρασίας.

Η βρύση του νερού!

Μετά το μαγείρεμα, και κατά τις δουλειές στην κουζίνα χρησιμοποιούμε τη βρύση του νερού. Μικροοργανισμοί μεταφέρονται πάνω στη μεταλλική επιφάνεια. Ακόμα και όταν πλύνουμε τα χέρια μας, εάν κλείσουμε τη βρύση με γυμνά χέρια, έχουμε γεμίσει την βρύση πάλι με μικρόβια. Το κλείσιμο της βρύσης πρέπει να γίνεται με κομμάτι χαρτί και όχι με πετσέτα.

Η πετσέτα κουζίνας!

Μπορεί να σκουπίζουμε τα χέρια μας αούυ τα έχουμε πλύνει, αλλά η υγρασία που συγκεντρώνεται στην πετσέτα, σε συνδυασμό με τη ζέστη που επικρατεί στην κουζίνα, λόγω του μαγειρέματος, ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μούχλας.

Το σφουγγάρι κουζίνας!

Είναι μετά από έρευνες το πιο βρώμικο σημείο στην κουζίνα. Εκατομμύρια μικροοργανισμοί ζουν πάνω του και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας.

Η αποχέτευση νεροχύτη!

Το ότι δεν βλέπουμε τι έχει εκεί μέσα δε σημαίνει ότι είναι και καθαρά. Στην αποχέτευση φωλιάζουν μικροοργανισμοί που πολλαπλασιάζονται και αποτελούν εστία μόλυνσης. Ειδικοί συμβουλεύουν να ρίχνουμε βραστό νερό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε τα αποφρακτικά γιατί μπορεί να χαλάσουν τις σωληνώσεις μετά από συχνή χρήση. Βραστό νερό με ξύδι είναι το καλύτερο απολυμαντικό.

 

tospitakimou.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies