Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιείτε καφέ;

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιείτε καφέ;

από kmir

FreddoΠότε ο οργανισμός μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη την κατανάλωση καφέ;

Ο μέσος, εξαρτημένος, άνθρωπος όταν μιλάει για «ξύπνημα» δεν εννοεί την ώρα που ανοίγει τα μάτια του ή σηκώνεται από το κρεβάτι. Αλλά εννοεί την απολαυστική στιγμή που η πρώτη γουλιά καφέ ρέει στον οργανισμό του.

Όπως προκύπτει όμως από επιστημονικές έρευνες, οι ευεργετικές ιδιότητες του πιο διάσημου ροφήματος μεγιστοποιούνται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με αναφορά του επιστημονικού blog NeuroscienceDC, ο παράγοντας που σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του καφέ στο ανθρώπινο σώμα είναι το επίπεδο της κορτιζόλης στον οργανισμό. Όσο ψηλότερα βρίσκεται η συγκεκριμένη ορμόνη, τόσο περισσότερη ενέργεια νιώθει κάποιος, οπότε το λογικό είναι να καταναλώνει κανείς καφέ όταν η κορτιζόλη πέφτει.

Όπως επισημαίνει λοιπόν η συγκεκριμένη έρευνα, το επίπεδο της εν λόγω ορμόνης κορυφώνεται το διάστημα 8-9 π.μ., αλλά και αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως στη 1 μ.μ. και στις 5.30-6.30 μ.μ.

Έτσι, αν επιμένει κανείς να πίνει καφέ το πρωί, καλό είναι να απολαμβάνει αυτή τη συνήθεια κάπου ανάμεσα στις 9.30 και τις 11.30 π.μ., καθώς τότε η κορτιζόλη πέφτει, οπότε ο οργανισμός έχει ανάγκη την ενέργεια που θα του δώσει το λατρεμένο ρόφημα.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies