Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Πως το χρώμα επηρεάζει τα μωρά;

Πως το χρώμα επηρεάζει τα μωρά;

από kmir

panaΠόσο χρώμα θα πρέπει να βάλω στο δωμάτιο του μωρού; Θα είναι πάρα πολύ φωτεινό; Τι θα προκαλέσει στο μωρό;

Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουμε όταν αναρωτιόμαστε για πώς το χρώμα επηρεάζει το μωρό μας.

Ενώ υπάρχει ακόμα πολλή επιστημονική συζήτηση σχετικά με το πώς το χρώμα επηρεάζει τα βρέφη, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν πώς το χρώμα επηρεάζει τους ενήλικες –ξοδεύοντας εκατομμύρια σε αυτή την έρευνα.

Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε όλη αυτή την έρευνας και να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το δωμάτιο του παιδιού σας; Μια σύντομη θεωρία για το χρώμα και πώς μπορεί να σας βοηθήσει στη σωστή επιλογή για το βρεφικό δωμάτιο.

Κόκκινο! Πάθος – Ενθουσιασμός – Συναίσθημα!

Το κόκκινο είναι έντονο και προσελκύει πολλή προσοχή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο βρεφικό δωμάτιο αλλά μόνο σε ένα τοίχο. Το κόκκινο είναι το πιο «ζεστό» χρώμα και μπορεί να προβάλει έντονα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Πορτοκαλί! Ζεστό, παρηγορητικό, Άνετο!

Το πορτοκάλι είναι ένα πολύ άνετο χρώμα. Προωθεί μια φιλόξενη αίσθηση και εμπνέει διαπροσωπική συνομιλία. Το πορτοκάλι είναι φιλικό. Χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο πορτοκαλί για μια υπερ-άνετη ατμόσφαιρα ή φωτεινό πορτοκαλί για πιο μοντέρνα αίσθηση!

Κίτρινο! Ζωντανό! Ενεργειακό – Χαρούμενο!

Το κίτρινο είναι φωτεινό, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση. Πάρα πολύ έντονο ή πάρα πολύ φωτεινό κίτρινο μπορεί να ταράξει ένα μωρό. Το απαλό κίτρινο προωθεί τη συγκέντρωση και τις συναισθηματικές σκέψεις.

Πράσινο! Ηρεμιστικό – Αναζωογονητικό – Καλλιεργητικό!

Το πράσινο είναι το καλύτερο χρώμα για χρήση σε ένα περιβάλλον μάθησης. Προωθεί την ηρεμία της σκέψης και της συγκέντρωσης. Είναι, επίσης, πολύ γαλήνιο, ήρεμο και φυσικό. Το πράσινο είναι ένα από τα καλύτερα χρώματα στη διακόσμηση επειδή είναι τόσο άφθονο στη φύση.

Μπλε! Θεραπευτικό!

Το μπλε είναι ήρεμο, αλλά να είστε προσεκτικοί με την απόχρωση. Το γκρι-μπλε μπορεί να κλίνει προς την θλίψη. Το μπλε αυξάνει την παραγωγικότητα, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται γύρω από τα τρόφιμα. Εάν έχετε ένα παιδί που αρνείται να φάει, να αποφεύγετε μπλε πιάτα! Στο δωμάτιο, χρησιμοποιείστε ζεστό ή φωτεινό μπλε και αποφύγετε την υπερβολή χρήση όπως το ναυτικό μπλε ή σκούρες αποχρώσεις. Το μπλε είναι επίσης ψυχρό – «δροσιστικό», το οποίο είναι καλό για ένα μωρό που ζεσταίνεται εύκολα.

Μωβ! Αξιοπρεπές – Μυστηριώδες!

Το μωβ έχει χαρακτηριστεί ως βασιλικό χρώμα. Το μωβ σε παστελ απόχρωση, όπως η λεβάντα και οι πασχαλιές, είναι πιο ήρεμη και γαλήνια, αλλά εξακολουθεί να έχει αυτή την αίσθηση πολυτέλειας. Το μωβ είναι σπάνιο στη φύση, επομένως, είναι το πιο «αφύσικο» χρώμα.

Λευκό! Καθαρό – Αγνό – Αθώο!

Το λευκό είναι αγγελικό και γλυκό, αλλά μπορεί επίσης να προωθήσει μυστικότητα. Μείνετε σίγουρα μακριά από ένα κατάλευκο δωμάτιο- σε όλους τους τοίχους, σε όλα τα σημεία. Και προσέξτε-το λευκό είναι σίγουρα επιρρεπές σε λεκέδες!

Ροζ! Ρομαντικό – Αγάπη – θηλυκότητα!

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρά κορίτσια αγαπούν το ροζ. Είναι παγκοσμίως το χρώμα για οτιδήποτε κοριτσίστικο. Το ροζ είναι ήρεμο επίσης, ιδιαίτερα με τα παιδιά που έχουν την τάση να έχουν ξεσπάσματα.

Γκρι! Διαισθητικό – Συναισθηματικό!

Το γκρι σας εμπνέει για σκέψη -με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να αισθάνεστε λίγο πεσμένη/ος σε μια συννεφιασμένη μέρα (για αυτό τα αδιάβροχα είναι κίτρινα). Να είστε προσεκτικοί με το γκρι.

Τα πλεονεκτήματα του είναι ότι προάγει τη σκέψη και το συναίσθημα, αλλά αυτό περιλαμβάνει τη θλίψη και τη μοναξιά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γκρι, χρησιμοποιήστε ένα ζεστό τόνο και ανακατέψτε με φωτεινότερα χρώματα.

Καφέ! Γήινο!

Το καφέ είναι το χρώμα της γης, που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο. Αποφύγετε οποιαδήποτε από τις μεσαίες αποχρώσεις.

Μαύρο! Αυθεντικό – Ισχυρό!

Το μαύρο είναι επίσης ένα χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Είναι ισχυρό και σκοτεινό. Χρησιμοποιήστε το σε ένα δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα και άπλετο φυσικό φωτισμό.

Υπάρχουν ατέλειωτες πληροφορίες σχετικά με το χρώμα. Εάν σχεδιάζετε βρεφικό δωμάτιο, αφιερώστε λίγα λεπτά και κάντε μια μικρή έρευνα.

 

projectnursery.com

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies