Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΨυχολογία Περίοδος και ξεκούραση!

Περίοδος και ξεκούραση!

από kmir

Naked Beautiful RosesΕίναι γεγονός ότι αρκετές γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να ξεκουράζονται περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Πόσο πραγματική είναι αυτή η ανάγκη όμως;

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη, ότι οι γυναίκες πρέπει να ξεκουράζονται περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το αντίθετο θα λέγαμε ισχύει, καθώς οι γυναίκες θα πρέπει από μικρή ηλικία να μάθουν να ακολουθούν το πρόγραμμά τους κανονικά, να γυμνάζονται, να εργάζονται και γενικά να κάνουν οτιδήποτε στην καθημερινότητά τους.

Ακριβώς επειδή πολλές φορές αισθάνονται νωχελικότητα και επιδρά περισσότερο ο ψυχολογικός παράγοντας κατά τη διάρκεια της περιόδου, νομίζουν ότι χρειάζονται σωματική ξεκούραση, όπως για παράδειγμα όταν είναι άρρωστες.

Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν ορμονικά προβλήματα, διαταραχές ή απώλεια περιόδου από διάφορους παράγοντες όπως στρες, παθολογικά αίτια, κακή διατροφή κ.α. τότε ο ιατρός θα προτείνει περισσότερη ξεκούραση, αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει κατά κανόνα για το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών, που έχουν μία ομαλή περίοδο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies