Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

από kmir

Από την Μαρία Κ., Αθήνα

ΥΛΙΚΑ

  • -2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • -6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • -160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • -3 φακελάκια ξερή μαγιά
  • -1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
  • -1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
  • -το ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • -1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
  • -500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • -κρόκος αβγού αραιωμένος με νερό (για το άλειμμα)
  • -σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • -Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά
  • -Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη
  • -Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο
  • Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα)
  • -Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο “παιδεύοντας” τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι
  • -Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα
  • -Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου να φουσκώσει
  • -Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.λπ. ή πλεξίδες
  • -Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη να ξαναφουσκώσουν
  • -Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκο αβγού και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε
  • Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς (στον αέρα) για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ακόμη και τα αβγά. Διατηρούνται λίγες μέρες εκτός κατάψυξης τυλιγμένα με μεμβράνη, κλεισμένα σε σακούλα.Διατηρούνται φρέσκα και στην κατάψυξη για καιρό.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies