Από την Λ. Ελευθερία, Λαμία
ΥΛΙΚΑ
- -2 φλ. ζάχαρη
- -4 αβγά
- -250 γρ. βούτυρο
- -½ φλ. γάλα
- -½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- -ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- -1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- -4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- -2 βανίλιες
- -½ κ.γ. σόδα
- -½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- -Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
- -Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
- -Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.
- -Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
- -Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να “ξεκουραστεί”, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |