Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ KOYΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ KOYΛΟΥΡΑΚΙΑ

από kmir

Από την Λ. Ελευθερία, Λαμία

ΥΛΙΚΑ

  • -2 φλ. ζάχαρη
  • -4 αβγά
  • -250 γρ. βούτυρο
  • -½ φλ. γάλα
  • -½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • -ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • -1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • -4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • -2 βανίλιες
  • -½ κ.γ. σόδα
  • -½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • -Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  • -Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  • -Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.
  • -Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
  • -Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να “ξεκουραστεί”, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies