Αρχική Είμαι ΈγκυοςΠρακτικός Οδηγός Parenthood: Η νέα πρόταση!

Parenthood: Η νέα πρόταση!

από kmir

progennitikos elegxosΣκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει ενημέρωση και υποστήριξη στη μέλλουσα μητέρα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς και να προετοιμάσει την ίδια αλλά και τον σύντροφο της για το γονεϊκό ρόλο.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα «άσκηση και εγκυμοσύνη», θα βοηθήσουμε τη μέλλουσα μητέρα να γνωρίσει το σώμα της, να δουλέψει μ αυτό κρατώντας τη σε μια καλή φυσική κατάσταση αλλά και προετοιμάζοντας την για ένα πιο «ανώδυνο» τοκετό (είτε πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό είτε για καισαρική τομή).

Μέσα από το δημιουργικό διάλογο και την καθοδήγηση των έμπειρων συνεργατών μας, θα προσφέρουμε πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσκολιών ή φόβων κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και θα απαντήσουμε σε όλους τους προβληματισμούς σας.

Οι μπαμπάδες μπορούν να είναι σε όλες τις συναντήσεις!

Παρουσίαση νέων θεματικών ομάδων:

“Άσκηση και Διατροφή”

Στη συνάντηση αυτή, θα κάνουμε ειδικές ασκήσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης, βασιζόμενοι στις αρχές της γιόγκα και του πιλάτες για εγκύους. Οι ασκήσεις αυτές συμβάλλουν στην προετοιμασία του σώματος για τον τοκετό (είτε πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό είτε για καισαρική τομή) αλλά και τη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βοηθώντας τη μητέρα να γνωρίσει το σώμα της και να εξοικειωθεί με αυτό. Η σωστή στάση του σώματος και η ήπια μυική ενδυνάμωση είναι το πρωταρχικό μας μέλημα.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κρατά την μέλλουσα μητέρα ευλύγιστη, τονώνει τους μύες και βελτιώνει την ισορροπία και συντελεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Η αναπνοή είναι βασικό μέρος του προγράμματός μας, καθώς βοηθάει την έγκυο να χαλαρώσει, να «συνδεθεί» με το μωρό της αλλά και να προετοιμαστεί για τον τοκετό.

Στο δεύτερο μέρος θα μάθουμε πληροφορίες σχετικά με τη σωστή θρέψη της μητέρας και του εμβρύου για κάθε τρίμηνο της κύησης. Η διαιτολόγος θα εξηγήσει ποια είναι η σημασία της ισορροπημένης διατροφής κατά τη διάρκεια της κύησης, τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Θα μιλήσουμε επίσης σχετικά με τη φυσιολογική αύξηση του σωματικού βάρους στην εγκυμοσύνη, ανάλογα με το βάρος μας πριν από αυτή, καθώς και για τις συνήθειες που πρέπει να αποφεύγονται όπως και για τις πιο συχνές διατροφικές διαταραχές, τα πιθανά προβλήματα υγείας των εγκύων και την αντιμετώπισή τους.

Τέλος, θα δούμε πώς η συστηματική άσκηση σε συνδυασμό με μια υγιή διατροφή ευνοούν τη μητέρα και το μωρό της και θα συζητήσουμε ποια θα πρέπει να είναι η διατροφή της μητέρας τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό.

“Η σεξουαλική ζωή και η σχέση του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Άσκηση”

Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν καίρια ερωτήματα που αφορούν τη σχέση του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πώς αυτή επηρεάζεται:
Πως βλέπει ο άντρας την έγκυο γυναίκα του;
Πως αισθάνεται εκείνη με τις αλλαγές που διαπιστώνει στο σώμα της και στα συναισθήματά της;
Τι γίνεται με την σεξουαλική επιθυμία και γιατί βιώνουμε αρνητικά την απουσία της;
Ο άντρας που θα γίνει πατέρας και η γυναίκα που γίνεται μητέρα: πως ήμασταν και πως θα είμαστε από δω και πέρα;
Πως το ζευγάρι οφείλει να μάθει να φροντίζει τη σχέση του.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης θα κάνουμε ειδικές ασκήσεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης βασιζόμενοι στις αρχές της γιόγκα και του πιλάτες για εγκύους.Οι ασκήσεις αυτές συμβάλλουν στην προετοιμασία του σώματος για τον τοκετό (είτε πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό είτε για καισαρική τομή) αλλά και τη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασηςκατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βοηθώντας τη μητέρα να γνωρίσει το σώμα της και να εξοικειωθεί με αυτό.

Η σωστή στάση του σώματος και η ήπια μυική ενδυνάμωση είναι το πρωταρχικό μας μέλημα.
Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κρατά την μέλλουσα μητέρα ευλύγιστη, τονώνει τους μύες και βελτιώνει την ισορροπία και συντελεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Η αναπνοή είναι βασικό μέρος του προγράμματός μας, καθώς βοηθάει την έγκυο να χαλαρώσει, να «συνδεθεί» με το μωρό της αλλά και να προετοιμαστεί για τον τοκετό.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies