Αρχική Παιδί 2-6Ανάπτυξη Παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος του!

Παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος του!

από kmir

Φύλο!

Κατά κανόνα τα αγόρια είναι πιο ψηλά από τα κορίτσια, αν και αυτό δεν ισχύει πάντα. Μόλις το παιδί σας φτάσει στα δεύτερα γενέθλιά του, ο παιδίατρος θα μετρήσει το ύψος του σε μία καμπύλη ανάπτυξης με βάση το φύλο του. Τα αγόρια και τα κορίτσια μεγαλώνουν με διαφορετικούς ρυθμούς, αλλά και το τελικό ύψος των ενηλίκων διαφέρει επίσης.

Μια κόρη που γεννήθηκε από τους ίδιους γονείς με τον αδερφό της, πιθανότατα θα είναι πιο κοντή απ’ αυτόν. Υπάρχει συνήθως μια διαφορά 10-12 εκατοστών ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια που ως επί το πλείστον εμφανίζεται στην εφηβεία και αυτή η διαφορά είναι παρόμοια στην ενήλικη ζωή.

Συνθήκες υγείας!

Εάν το παιδί σας έχει μια χρόνια πάθηση ή ορμονική ανωμαλία κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, το τελικό ύψος που θα έχει ως ενήλικας, μπορεί και να αλλάξει. Μια ανεπάρκεια των ορμονών του φύλου, των θυρεοειδικών ορμονών ή της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, θα μπορούσε να σημάνει ότι το παιδί σας θα είναι πιο κοντό απ’ ό,τι αν δεν είχε τη συγκεκριμένη ανεπάρκεια.

Η φλεγμονή των αρθρώσεων θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη του παιδιού και να έχει ως αποτέλεσμα το ανάστημά του ως ενήλικας να είναι μικρότερο του αναμενομένου. Η θεραπεία με κορτικοστεροειδή επηρεάζει μερικές φορές την ανάπτυξη των οστών, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιηθούν μακροπρόθεσμα και μπορούν να μεταβάλλουν το ύψος τους.

 

 

www.medinova.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies