ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
Από την Σοφία Κ., Νέα Ιωνία
Υλικά:
- -Έξι μέτριες μελιτζάνες
- -Δύο Ντομάτες ώριμες
- -Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
- -Τυρί φέτα (προαιρετικά)
- -Ένα κιλό κυμά
- -Ένα ξερό κρεμμύδι
- -Ένα ματσάκι μαϊντανό
- -Αλάτι, πιπέρι, κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- -Αρχικά σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει
- -Προσθέτουμε τον κυμά και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί για λίγα λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομένη, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά.
- -Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτία για είκοσι με τριάντα λεπτά
- -Χαράζουμε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι και τις τσιγαρίζουμε.
- -Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα επίπεδο σκεύος (ταψί), γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα του κυμά
- -Τρίβουμε κεφαλοτύρι και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ώρα στους διακόσιους βαθμούς.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |