Αρχική Παιδί 2-6Εκπαίδευση Παιχνίδι & διάβασμα: Υπάρχει χρυσή τομή;

Παιχνίδι & διάβασμα: Υπάρχει χρυσή τομή;

από kmir

Agglika«Το παιχνίδι είναι σημαντικό για τα παιδιά επειδή θέτει τα θεμέλια για την ανάγνωση, τη γραφή, την αριθμητική και τη δημιουργικότητα» -Beth Boosalis Davis, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Lekotek, ΗΠΑ

Της Δρ Λίζας Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας, varvogli.gr

«Σταμάτα να παίζεις και κάτσε να διαβάσεις!» είναι μια συχνή προτροπή των γονιών στα παιδιά τους. Αυτό είναι λάθος!
Οι έρευνες δείχνουν ότι αν τα παιδιά έχουν τώρα την ευκαιρία να παίζουν, οι ικανότητές τους να λύνουν διαφόρων ειδών προβλήματα καθώς και η ικανότητά τους να προσαρμόζονται θα είναι καλά αναπτυγμένες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του κόσμου τους.

Ακόμα, θα είναι πιθανότερο ότι θα επιλέξουν υγιείς αντιδράσεις στις καταστάσεις που θα συναντήσουν. Όλα αυτά τα θετικά θα συμβούν επειδή το παιχνίδι διδάσκει στο παιδί πώς να διαχειρίζεται τα αρνητικά συναισθήματα και τις εμπειρίες του, καθώς και πώς να τα διοχετεύει με σωστό τρόπο και να αποφορτίζεται.

Το παιχνίδι επίσης έχει υποστηρικτικό ή συμπληρωματικό ρόλο σε σχέση με τη μάθηση και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την καλή ψυχική και σωματική υγεία. Το παιχνίδι μπορεί να κάνει τον κόσμο του παιδιού όμορφο κι ευχάριστο, αντί βαρετό και υπερφορτωμένο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies