Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκε Το Προσχέδιο Της Προκήρυξης 2015-2016!

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Βγήκε Το Προσχέδιο Της Προκήρυξης 2015-2016!

από kmir

ZwgrafiesCoverΕκδόθηκε το προσχέδιο της προκήρυξης απο την ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής ή όπως είθισται να λέγεται Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2015 – 2016.

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο της προκήρυξης της ΕΕΤΑΑ δεν αναφέρει ακόμη τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων από τους γονείς για τους παιδικούς σταθμούς αφού είναι το προσχέδιο του προγράμματος το οποίο τίθεται σε διαβούλευση και οι ημερομηνίες έναρξης των αιτήσεων θα γνωστοποιηθούν με την κανονική προκήρυξη ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

Το προσχέδιο της προκήρυξης για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 αναφέρει τα κάτωθι:

Η ΕΕΤΑΑ προσκαλεί
• Τις Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και
• Τις Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία
• Τα Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια παιδιών
• Τα Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
Για τους άνδρες, ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια προσκομιζόμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις μητέρες και επιπλέον η δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας (όπου απαιτείται).

Σημειώνεται ότι εφεξής όπου στην παρούσα γίνεται αναφορά σε «μητέρες» ή «ωφελούμενες» νοούνται αντιστοίχως και οι άνδρες – πατέρες. Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ):
– Επιδότηση Νέων Θέσεων Εργασίας (Ν.Θ.Ε.).
– Επιχορήγηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ν.Ε.Ε.)
– Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας
– Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης
– Προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης.
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες να διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, καθώς και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

Εξαιρούνται από την παρούσα Πρόσκληση σύμφωνα με το προσχέδιο:

-Οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α” και β” βαθμού) και των ΝΠΠΔ των ΟΤΑ.
Επίσης όσοι με δικαστική απόφαση έχουν λάβει θέση υπαλλήλου μόνιμου ή αορίστου χρόνου.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω προϋποθέσεων εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης, αλλά μόνο στη κατηγορία θέσης Δ1: Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στη κατηγορία θέσης

Β3: Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.
Η πράξη υλοποιείται μέσα από κύκλο Πρόσκλησης ετήσιας διάρκειας, που αντιστοιχεί στο σχολικό έτος 2015 -2016 και στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση στην εργασία, με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των ωφελούμενων στην εναρμόνιση απαιτητικών και αντικρουόμενων ρόλων. Επίσης η πράξη συμβάλλει στην ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων (παιδιά και άτομα ΜΕΑ) σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.
Ολόκληρο το προσχέδιο μπορείτε να διαβάσετε εδώ!

Στο πλαίσιο της παραπάνω διαβούλευσης παρακαλειται όποιος επιθυμεί να αποστείλει παρατηρήσεις επί του Σχεδίου, το αργότερο έως την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 12.00, με τους εξής τρόπους:

1. Εγγράφως:
Στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Δράσεων ΕΚΤ, Κοραή 4, 105 64 Αθήνα, υπόψη κ. Χρήστου Κύρκογλου, τηλ.: 210 52 71 418, φαξ: 210 52 71 420, και κ. Πόπης Στεφανάκη, τηλ. 210 52 71 407, φαξ: 210 52 71 420
και

Στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού- Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση», Κοραή 4, 105 64 Αθήνα, υπόψη κας Ανδριάνας Μανώλη, τηλ.: 52 01 278, φαξ: 210 52 41 311,

ή

Ηλεκτρονικά (μέσω e mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], [email protected] και [email protected]
Είναι λοιπόν ευκαιρία όσοι γονείς είστε σε διάσταση χωρίς διαζευκτήριο στα χέρια σας, που πέρσι αντιμετωπίσατε πρόβλημα με την υποβολή της αίτησης, αλλά και όσοι γονείς θεωρείτε χρήσιμη οποιαδήποτε αλλαγή, να στείλετε τις παρατηρήσεις σας στα παραπάνω στοιχεία.

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies