Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Όσα χρειάζεστε για ένα τέλειο πεντικιούρ!

Όσα χρειάζεστε για ένα τέλειο πεντικιούρ!

από kmir

Μην κάνετε πεντικιούρ με ψάρια!

Μερικά σαλόνια ομορφιάς διαθέτουν fish-spa αφήνοντας ένα συγκεκριμένο είδος ψαριών τα Garra Rufa να ροκανίζουν τους κάλους από τα πόδια. Ορισμένα κράτη όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία τα έχουν απαγορεύσει, καθώς υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων. Οι εργαζόμενοι στα σαλόνια ομορφιάς δεν μπορούν να καθαρίσουν τις δεξαμενές ανάμεσα στα ραντεβού των πελατών όσο τα ψάρια βρίσκονται μέσα σ’ αυτές κι έτσι μπορούν να μεταδοθούν βακτήρια από τον έναν πελάτη στον άλλο, μέσα από πληγές ή κοψίματα που υπάρχουν στα πόδια τους.

Προστατέψτε τα πόδια σας το χειμώνα!

Οταν ο καιρός είναι κρύος, τοποθετήστε πλαστικό περιτύλιγμα στο πεντικιούρ σας για να αποφύγετε τις μουτζούρες. Λίγο πριν φύγετε από το σαλόνι ομορφιάς ζητήστε από την πεντικιουρίστα να βάλει ειδικό λαδάκι και στη συνέχεια να τα τυλίξει με πλαστικό περιτύλιγμα, προτού φορέσετε καλσόν, κάλτσες ή παπούτσια.

Αφήστε τα πόδια σας να αναπνεύσουν!

Μπορεί να σας φαίνεται άσχημο να αφήσετε τα νύχια άβαφα, αλλά θα πρέπει να το κάνετε ανά διαστήματα, ώστε τα πόδια σας να αναπνεύσουν και να έχουν αρκετή υγρασία, κάτι που δεν γίνεται όταν τα βάφετε. Ετσι, θα πρέπει να παραλείψετε το βερνίκι νυχιών για μια εβδομάδα ή και παραπάνω κάθε μήνα. Επίσης, μην παραλείπετε να αφαιρέσετε το βερνίκι των νυχιών αν δεν μπορείτε να το διορθώσετε στο σημείο που έχει ξεφτίσει. Κι αυτό επειδή τα νύχια είναι πιο ευάλωτα στο σημείο που δεν υπάρχει βερνίκι. Ακόμα κι αν έχετε ένα… θαυματουργό βερνίκι που διαρκεί δύο εβδομάδες, το σωστό είναι να το αφαιρέσετε και να τα βάψετε από την αρχή.

Μην αμελείτε το πεντικιούρ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Οταν είστε έγκυος αισθάνεστε φουσκωμένες και με πρησμένους αστραγάλους. Ενα πεντικιούρ λοιπόν είναι ό,τι πρέπει και επιπρόσθετα είναι απόλυτα ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα νύχια δεν απορροφούν τα χημικά που έχουν τα βερνίκια. Αν ας ενοχλούν οι οσμές από τα προϊόντα για τα νύχια σας, φροντίστε να κάθεστε κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

Κρατήστε καθαρά τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε!

Είτε χρησιμοποιήσετε τα δικά σας εργαλεία στο σπίτι, είτε βρεθείτε σε σαλόνι ομορφιάς, μετά από κάθε πεντικιούρ φροντίστε να κρατάτε τα εργαλεία καθαρά, πλένοντάς τα καλά και τρίβοντάς τα με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια βυθίστε τα σε διάλυμα απολύμανσης που περιέχει οινόπνευμα για τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Και οι άνδρες έχουν δικαίωμα στο πεντικιούρ!

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ένας άνδρας να μην έχει περιποιημένα νύχια. Μερικά σαλόνια ομορφιάς προσφέρουν ειδικούς τύπους πεντικιούρ για άνδρες με ή χωρίς το βερνίκι των νυχιών. Γενικά, υπάρχουν πολλά καταστήματα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και των δύο φύλων

Διαλέξτε το σωστό ασετόν!

Η αφαίρεση του βερνικιού των νυχιών με ασετόν λειτουργεί αποτελεσματικά αν τα νύχια σας έχουν πολύ σκούρο χρώμα. Επειδή το ασετόν μπορεί να σκληρύνει τα νύχια ή αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αφαιρετικό χωρίς ασετόν. Είναι πιο ήπιο, αλλά θα χρειαστεί, εννοείται, περισσότερη δουλειά για να αφαιρέσετε το βερνίκι.

Ελέγξτε καλά ένα νέο σαλόνι ομορφιάς

Πάντα πρέπει να είστε προσεκτικοί με ένα νέο σαλόνι ομορφιάς. Βεβαιωθείτε πως οι εργαζόμενοι σ’ αυτό πλένουν καλά τα χέρια τους και καθαρίζουν καλά τον εξοπλισμό τους ανάμεσα στα ραντεβού. Τα περισσότερα σαλόνια νυχιών έχουν μια μυρωδιά από το βερνίκι αλλά αυτή δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα έντονη. Αν είναι ενοχλητική αυτή η οσμή, σημαίνει πως δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα εξαερισμού.

 

 

 

medinova.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies